Dosko Beveren en WeAreMusic organiseren driedelig kamp: “Voetbal, deejayen en kunst”

Bram Lucker van Dosko Beveren met Karen Deryckere en Wesley Samyn van WeAreMusic.© foto SM
Bram Lucker van Dosko Beveren met Karen Deryckere en Wesley Samyn van WeAreMusic.© foto SM
Stijn Moerman

Wesley Samyn (39) en Karen Deryckere (44) bieden met WeAreMusic jeugdstages aan waarin voetbal, deejayen en kunst centraal staan. Van maandag 5 tot en met woensdag 7 juli strijken ze van 9 tot 16 uur neer bij Dosko Beveren, waar Wesley ook actief is als jeugdtrainer.

“Met Dosko Beveren staan we open voor innovatie, waardoor we het project van Wesley en Karen meteen genegen waren”, zegt Bram Lucker (39), TVJO en sportief manager van Dosko Beveren. “Normaal had deze stage vorig jaar in de herfstvakantie al moeten plaatsvinden, maar door de gekende redenen mocht toen niets doorgaan. Nu slaan we opnieuw de handen in elkaar, want het past perfect binnen onze visie: sport koppelen aan andere uitdagingen.”

Jeugd triggeren

“We gaan met onze stages inderdaad veel ruimer dan het voetbal alleen”, pikt Wesley Samyn in. “Het aanbod voor de jeugd is vandaag de dag enorm, waardoor we hen willen triggeren door verschillende zaken in één kamp aan te bieden. Bram neemt het sportieve gedeelte op zich met hoogstaande trainingen en mijn vrouw en ik focussen ons op het muzikale en artistieke onderdeel. Muziek is altijd een grote passie geweest van mij, maar het was wat naar de achtergrond verdwenen toen ik als hoofdtrainer in het provinciaal voetbal aan de slag was. Maar de voorbije jaren ligt mijn focus weer op de muziek. Mijn vrouw geeft dan weer schilderen in het VTI in Roeselare en is enorm artistiek. Websites, artwork, filmpjes… zij doet al het werk achter de schermen bij WeAreMusic.”

“We moeten onze jeugd een veel ruimere opleiding aanbieden”

“Ons concept is iets compleet nieuw, maar er is zeker vraag naar”, aldus het Roeselaarse koppel. “Er is meer afwisseling en de jeugd kan op een en hetzelfde kamp eens proeven van verschillende dingen. In België wordt er te vaak in hokjes gedacht, terwijl we onze jeugd een veel ruimere opleiding moeten aanbieden. Het aantal deelnemers aan ons kamp is onbeperkt, maar we werken wel telkens in groepjes van tien, zodat we iedereen voldoende aandacht kunnen geven. We willen kwaliteit brengen en geen bezigheidstherapie zijn. En als corona het toelaat, organiseren we als afsluiter ook een afterparty, waarop elke deelnemer de kans krijgt om zijn kunstjes te tonen aan zijn ouders en familie op ons WAM-podium.”

WeAreMusic is een boekingsagentschap, maar omvat ook labels én het heeft een educatief luik en een evenementencel. Momenteel heeft het 35 artiesten onder zijn hoede, zoals dj Bolle, Serge Ramaekers, Phi Phi, Mister Jefferson…

Deze stage is voor jongeren tussen 12 en 18 jaar en kost 125 euro, inschrijven kan via de website www.wearemusic.school .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier