Door windhoos moest Davo Westende ‘thuismatch’ in Westende spelen

Een beeld van vorig seizoen toen Davo Westende in de eindronde speelde © VDB
Redactie KW

Davo Westende moest zijn thuiswedstrijd tegen Ichtegem noodgedwongen op het veld van de tegenstander afwerken. Woensdag was door een kleine windhoos het dak van één van de tribunes weggewaaid.

“Die golfplaten waren op een ander klein terreintje bij ons hoofdveld terechtgekomen”, legt voorzitter Bart Bouton uit. “Dergelijke oude golfplaten kunnen asbest bevatten, waardoor de milieudienst van de gemeente geen toestemming gaf om te voetballen. De beslissing kwam er uit voorzorg, want de veiligheid primeert natuurlijk.”

Amper een dag voor de wedstrijd moest Davo plots op zoek naar een oplossing. De wedstrijd uitstellen bleek niet evident. “Uiteindelijk is er na overleg met onze trainers en met Ichtegem beslist om de wedstrijd daar te spelen. Er stond per slot van rekening voor beide teams niets meer op het spel.”

Westende slikte uiteindelijk een 0-3-nederlaag. “Het eerste terrein is ondertussen vrijgegeven, waardoor de wedstrijd zaterdag zeker kan plaatsvinden. De getroffen site is afgebakend, maandag komen ze de bovenste tien à vijftien centimeter afgraven. Alles is gelukkig ook gedekt door de verzekering. Ik ben vooral blij dat alles goed is afgelopen. Tien minuten voor het incident waren er nog jonge spelertjes aan het trainen, de ravage had dus veel erger kunnen zijn.”

Info: Jonathan Couck (18) mocht in de slotfase zijn eerste minuten maken. Volgend seizoen komen doelman Kenji Duflou (Spermalie-Middelkerke) en Lander Du Bois (Oudenburg) de ploeg versterken. (AC)