Doelman Mouez Hassen maakt zijn debuut bij Cercle Brugge

© Cercle Brugge
Redactie KW

De 24-jarige Tunesische international staat onder de lat bij groen-zwart voor de verplaatsing van zaterdag op het veld van Charleroi. Hij komt in de plaats van Guillaume Hubert.

Hubert is nog onvoldoende hersteld na zijn botsing van vorige zaterdag tegen KRC Genk met zijn ploegmaat Dekuyper. Hij werd toen gewond afgevoerd. Verwacht wordt dat Hubert pas dinsdag de trainingen kan hervatten. Hierdoor krijgt Hassen zijn kans. “In de voorbije oefenmatch tegen Deinze deed hij wat hij moest doen. Ook op training boekt hij de nodige vooruitgang. Ik vertrouw hem voor honderd procent en in de Africa Cup heeft hij toch al iets bewezen”, klinkt trainer Storck.

Voor De Belder komt de match op Mambourg nog iets te vroeg. Saadi komt net als Omolo de komende weken niet meer in actie. Gory is wel terug. Ook hij viel op de voorbije speeldag uit, maar trainde de voorbije dagen voluit mee en dat stemt de trainer tevreden. “Na twee, drie dagen rust is hij terug in orde. Hij is klaar voor de match van zaterdag. Op die manier heb ik offensief meer mogelijkheden.” Ook Dabila is terug. “Hij deed goed zijn job op training en is gemotiveerd.”

Cercle Brugge heeft nu nog drie wedstrijden voor de winterstop en wil uiteraard punten pakken. De komende weken hoopt men enkele spelers ter versterking voor te stellen. Nieuwe spelers met het oog op de toekomst, dus niet enkel tot eind dit seizoen. Na Nieuwjaar trekt groen-zwart op oefenkamp naar Malta. “We zijn door dat land uitgenodigd. We hernemen de trainingen op vrijdag 3 januari, de dag nadien trekken we vanuit Brussel naar Malta. Daar verblijven we tot 11 januari en op vrijdag 10 januari spelen we een vriendschappelijke wedstrijd om drie uur ‘s middags tegen Augsburg uit de Duitse Bundesliga, in het nationale Ta’ Qali Stadium. Ook zij zijn daar aanwezig en delen het oefencomplex met ons”, aldus Storck. De ploeg uit Beieren heeft met Martin Schmidt een Zwitserse trainer en staat momenteel in de Duitse eerste klasse op de twaalfde plaats.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.