Doelman Mathew Ryan verlaat Club Brugge

Redactie KW

De goalie trekt naar de Spaanse topclub Valencia voor medische testen.

Club Brugge staat op het punt zijn Australische doelman Mathew Ryan (23) te verliezen aan het Spaanse Valencia. De bekerwinnaar en vicekampioen meldt op zijn website dat Ryan naar Valencia afreist om medische testen af te leggen. Daarna wordt de overgang gefinaliseerd.

Ryan speelt sinds 2013 voor Club Brugge. Hij werd de voorbije twee seizoenen verkozen tot doelman van het jaar in de Belgische competitie. In januari won hij de Asian Cup en werd hij er verkozen tot beste doelman.

Valencia is het nummer 4 uit de voorbije Primera Division.

Het was een plezier in zo’n warme en familiale club te kunnen werken

“Als ik slaag voor mijn medische testen, zal ik Club inderdaad verlaten”, bevestigt Ryan. “Het was een plezier in zo’n warme en familiale club te kunnen werken. De club deed er alles aan om me nog een extra jaar bij Club te houden, wat de keuze nog moeilijker maakte. Ik had een geweldige tijd hier in Brugge. Maar ik voel dat het tijd is om deze stap te zetten. Vorig jaar sloeg ik nog een mooi aanbod af, maar deze keer kon ik echt niet weigeren. Ik ben Club dankbaar voor de kansen die ze me gegeven heeft, als jonge speler kon ik me geen betere plek indenken om te groeien.”

Algemeen manager Vincent Mannaert zegt Ryans keuze om te vertrekken te begrijpen. “Dit is een logische volgende stap in zijn carrière. We hebben er alles aan gedaan om hem nog minstens één seizoen op Club te houden, maar zijn besluit staat vast. Hoe dan ook zijn we hem dankbaar voor zijn inzet de voorbije 2 seizoenen. Mat is een topper op en naast het veld en zal het net als Bacca volop maken in de Primera Division.”

“Dit afscheid doet niets af van onze ambities voor het komende seizoen”, aldus Mannaert. “We maken al volop werk van vervanging.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.