Doelman Brian Vernieuwe (VK Dudzele – 4B) stopt met pijn in het hart

Redactie KW

De ontmoeting met reus Brian Vernieuwe verloopt hartelijk. Als we ons klaarmaken voor de foto, zien we plots een pijnlijke grimas bij de doelman verschijnen. Brian heeft zoveel last aan de schouders dat hij noodgedwongen het ballenpakken opgeeft.

In zijn tienerjaren was Brian een begenadigd atleet. Ook deze sporttak diende hij op te geven wegens allerlei letsels. Later volgde een voetbalcarrière als veldspeler en vervolgens tussen de doelpalen. We herinneren ons nog goed zijn sublieme traptechniek.

“Maar wat baat het om dat balletje perfect bij de aanvallers te droppen als ik als keeper niet meer kan duiken? Doorheen mijn hele sportleven heb ik één rode draad: blessures! Op voetbalvlak begon alles bij Zeehaven Zeebrugge, waar ik opliep. Dan ging het richting KFC Lissewege. Wegens hinder aan de kuit, vatte ik bij de beloften post in het doel. Dat verliep wonderwel, ik had blijkbaar aanleg voor het keeperswerk. Vervolgens verhuisde ik naar VK Dudzele. Coach Dany Couvreur bleek dusdanig tevreden dat hij me in de tweede helft van het kampioenschap tot eerste keeper bombardeerde. Tot aan de eerste coronastop bleef ik staan bij het vlaggenschip. De T1 feliciteerde mij omdat ik punten pakte. Nochtans, toen al speelde mijn schouder op.”

Andere opties

“Die scheur liet ik operatief behandelen. Rust volgde en de kilo’s kwamen erbij. In augustus vorig kalenderjaar bood ik me weer aan op de keeperstrainingen. Met de sportief verantwoordelijken sprak ik af om de intensiteit stelselmatig op te drijven en vervolgens proef te draaien bij de tweede ploeg. Zover kwam het echter niet.”

Tijdens de laatste oefensessie, net voor de tweede coronastop, keerde ik een moeilijke bal en kwam ik slecht neer op de andere schouder. Ik zat weer in de miserie. Na lang overwegen belde ik Dany Couvreur op met een krop in de keel. Ik meldde hem dat keepen mijn passie blijft maar dat mijn lichaam het niet langer aankan. Ik troost mij enigszins met het feit dat ik nog andere opties heb. Ik ben boekhouder van beroep en zal twee avonden per week avondles fiscaliteit volgen.”

“VK Dudzele zal ik altijd blijven koesteren. Als de keeperstrainer mij nodig heeft, zal ik wel nog wat helpen, zonder mijn schouders te belasten. En naar de wedstrijden kom ik evenzeer nog. Ik kon veel te weinig genieten van die fantastische vriendenkring. Als de competitie weer opstart, ben ik ervan overtuigd dat VK Dudzele minstens in de top drie zal eindigen. Meer zelfs: ik durf wedden op een kampioenstitel.”

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier