Doelhout en Wetteren-doelman Verhoeven houden Torhout KM van verdiend punt (0-1)

Torhout KM is er niet in geslaagd om punten te oogsten tegen het nummer drie, Wettteren dat door de kleine zege virtueel leider werd in derde A.

© VDB

Het had anders kunnen lopen indien KM efficiënter was geweest. Vooral in het eerste halfuur had het altijd moeten scoren. Christiaens tikte op voorzet van Hollevoet net naast, Van Den Bogaerde schoot een nieuwe voorzet van Hollevoet pardoes op het hoofd van Bliki, in plaats van in de gapende doelmond en Christiaens daagde nog eens alleen op voor Verhoeven, die alweer de poging in hoekschop kon verwerken.

Pas tussen het halfuur en de 35ste minuut kon Wetteren voor het eerst dreigen. De Pever miste een goeie kans en Van Peteghem devieerde een vrije trap van Lo Giudice net over. Halfweg mocht vooral Wetteren blij zijn met de 0-0.

Anders was het in het vierde kwartier toen de bezoekers op sneltreinvaart de thuisploeg overdonderde. Aanvoerder Van Peteghem miste twee goeie kansen, de derde keer was het wel raak toen hij een voorzet (of schot) in doel zag belanden, de opverende Pouillon kon het leer niet beroeren, maar verraste met die actie wel doelman Vanderbeken (0-1).

Van Peteghem kwam nog eens alleen voor Vanderbeken maar schoot hoog over. Pas na dat vierde kwartier kwam KM weer in de match en kwamen er aan weerszijden kansen. Christiaens trof de deklat, een voorzet van De Pever bereikte net niet de vrijstaande Pouillon, Van Peteghem brak door maar geraakte niet voorbij Vanderbekene. Willems kreeg de beste kans maar schoof die bal voorlangs, de linksback profiteerde van de vele ruimte op zijn kant maar scoren lukte dus niet.

De ingevallen De Lange miste de kans op een dubbele voorsprong maar nu lag Vanderbeken weer in de weg. De laatste kans was een poging van Christiaens, verrassend uit de draai, maar Verhoeven redde weer.

Daarmee kreeg KM niet wat het verdiende : een punt.

Schorsingen

Overigens : Coulibaly werd na drie trainingen onvoldoende fit bevonden. KM moest het ook doen zonder de geschorsten Cordie en Stael, zonder de geblesseerde Steur en zonder Tresor Shema die op zondag nog met Rwanda tegen Centraal Afrika speelt. En met trainer Bruno Debo niet in de dug out.

Die ging vorige week in Melsele aan de rust verhaal halen bij referee Opsomer voor diens opmerkelijke en volgens KM nefaste beslissingen en moest toen al na rust op de tribune plaatsnemen. Debo kreeg er nog vier weken schorsing bovenop, en gaat niet in beroep. Dus nog drie matchen voor Debo in de tribune.

Ook Cordie kreeg vorige week bovenop zijn derde gele kaart een aanvullend rapport, en krijgt woensdag te horen of dit verdere gevolgen heeft. Komend weekend zijn dan wel Stael, Shema en Coulibaly inzetbaar, Defevere niet want die kreeg zaterdag zijn derde geel.

De ploeg van Torhout :Vanderbeken; Goddeeris, Verhelst (81’Neu), Defevere, Willems; Vanysacker, Van Wijk; Tanghe (55’Couwyzer), Van den Bogaerde Hollevoet; Christiaens.

Doelpunt : 49’Van Peteghem 0-1.

(DACH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.