Dino Hotic (Cercle Brugge) bleef om een administratieve reden aan de kant

Redactie KW

Cercle Brugge moest in Charleroi naast vier pionnen ook nog Dino Hotic missen. De aanvallende middenvelder mocht om administratieve redenen niet spelen.

Een verplaatsing naar Mambourg. Het is iets wat Cercle Brugge niet ligt. Net als vorig seizoen, maar dan zowel uit als thuis, werd opnieuw met drie goals verschil verloren van Charleroi. De laatste winst dateert van januari 2015 toen groen-zwart in dat seizoen degradeerde maar er wel met 0-2 ging winnen na goals van Jinty Caenepeel en Stephen Buyl.

Zaterdag werd het dus opnieuw 3-0 voor de Carolo’s, al waren er verzachtende omstandigheden. Een aantal door het coronavirus getroffen spelers moest afhaken en vreemd was het bovenal toen Dino Hotic wel de opwarming meemaakte, maar plots niet aan de aftrap verscheen.

De Bosnische Sloveen werd vorige week met vier andere spelers na een coronatest positief bevonden. Zijn tweede test bleek negatief. Doch kon hij in Charleroi niet worden opgesteld. Bij Cercle houden ze zich graag aan de nodige privacy en men gaf dan ook geen duidelijke reden waarom Hotic in extremis bij aanvang van de match door de Portugees Lopes Da Silva werd vervangen.

Bijzonder jonge ploeg

Trainer Paul Clement gaf na de wedstrijd wel toe dat Hotic niet geblesseerd was, maar omwille van administratieve redenen niet mocht opgesteld worden. Om privcacyredenen wilde hij daar niet dieper op ingaan en wilde hij de zaak eerst intern afstemmen. Cercle liet ondertussen weten om bij de Pro League na te gaan wat de exacte reden is.

Cercle Brugge telt na tien matchen nu vijf zeges en evenveel nederlagen. Gezien het programma dat achter de rug is, een behoorlijk rapport. “We verdienden het vandaag om te verliezen”, analyseert de trainer de wedstrijd. “Onze eerste helft was nog goed, maar na de rust hadden we het beter kunnen doen. Charleroi is een heel sterke ploeg, zelfs één van onze moeilijkste tegenstanders tot nu toe. Zij konden het koel afmaken.”

Cercle acteerde met opnieuw een jonge ploeg in het Stade du Pays de Charleroi, met Hoggas (28), Ueda (26) en Hazard (25) als de oudste, zes spelers van 21 jaar en Musaba met zijn 19 als de jongste. “Hieruit kunnen ze veel uit leren,” besluit Clement.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.