Dimitri Geerolf is de nieuwe voorzitter van KSK Oostnieuwkerke

Redactie KW

De kogel is door de kerk. Het bestuur van eersteprovincialer KSK Oostnieuwkerke koos woensdagavond een nieuwe voorzitter. Dimitri Geerolf volgt Philip Eeckhout op, die deze functie op zich nam sinds begin dit seizoen.

Een kleine twee jaar geleden werd bij de voorstelling van de nieuwe spelerskern anno 2017-2018 ook een nieuwe voorzitter voorgesteld. Kurt Gevaert volgde toen Filip Eeckhout op, die na zes jaar een stap opzij zette. Zijn betrachting was om zo snel mogelijk terug een eersteprovincialer te worden, die jaarlijks meestreed om de prijzen. Daarbij werden kosten noch moeite gespaard bij het samenstellen van de spelerskern.

Precies één jaar later, begin juni 2018, viel het gerecht echter binnen op het bedrijf van Kurt Gevaert in het kader van een grootschalig onderzoek tegen de georganiseerde sociale dumping in de bouwsector. Hij werd voor verhoor opgepakt, eens vrij nam hij onmiddellijk ontslag bij KSK Oostnieuwkerke in zijn functie. Om de dagelijkse werking niet te verstoren werd Philip Eeckhout overtuigd om opnieuw de taak van voorzitter op te nemen. Het was zeker niet zijn bedoeling om dit terug voor een lange tijd uit te oefenen.

Intern werd uiteindelijk naar een vervanger gezocht en woensdagavond werd uiteindelijk Dimitri Geerolf aangesteld. Zijn betrachting is om de club op een gezonde wijze te kunnen leiden en krijgt daarvoor de steun van de volledige Raad van bestuur maar ook de vele medewerkers op de club. De nieuwe voorzitter kan zich alvast klaar maken voor een eerste feestje want de eerste ploeg staat op een zucht van de titel in eerste provinciale.

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier