Dieter Lauwers over Oostkamp-KM Torhout: “Hopelijk redden we ons alle twee”

Dieter Lauwers loodste Oostkamp naar de amateurreeksen. © VDB
Redactie KW

Stellen dat de Oostkampse T1 Dieter Lauwers zondagavond een gat in de lucht sprong van blijdschap na de eerste zege van zijn jongens is de waarheid geweld aandoen. De sympathieke hoofdcoach lag immers uitgeteld in zijn zetel wegens een lumbago.

Geveld of niet, de coach die de jongens van De Valkaart naar de amateurreeksen heeft geloodst, nam zijn verantwoordelijkheid toen we hem contacteerden. “Het was voor mij onmogelijk om de groep te vergezellen naar Kampenhout wegens die dekselse rugpijn. Met betrekking tot de

coaching was ik geen moment ongerust. Met Olivier Verwilst beschik ik immers over een sublieme assistent. De laatste training nam hij overigens ook voor zijn rekening. Zelf miste ik geen moment van het duel. Ik had mijn gsm binnen handbereik.”

“Eindelijk is de eerste overwinning een feit. Zondagavond beloofde ik iedereen die mij contacteerde dat ik de daaropvolgende dinsdag op het terrein zou staan, pijn of geen pijn. Meer zelfs, ik hield eraan een spaghettiavond te organiseren na het veldwerk.”

“De ondermaatse start schrijf ik toe aan allerlei factoren. We moesten ons aanpassen aan het niveau van de amateurreeksen, werden geteisterd door flink wat blessureleed en daar waar in het verleden de bal vlot tegen de netten zoefde, lukte het nu telkens net niet. Die winst in Kampenhout, na één helft met tien tegen elf gastheren, werd afgedwongen op karakter. Wat een opsteker voor onze familieploeg! Ondermaatse resultaten of niet, nooit voelde ik druk, integendeel. Schitterende bestuursleden en een unieke voorzitter kwamen me altijd een hart onder de riem steken.”

“Over het afhaken van keeper Cédric Carron laat ik me liever niet meer uit. Toch dit: je mag je trainer verwensen voor al wat lelijk is, dat kan uitgepraat worden. Je maats laat je echter niet in de steek omdat je één keer je stek moet afstaan. Al mijn hele trainerscarrière oordeel ik in eer en geweten, nu dus ook. De jonge Gauthier Schelstraete presteert overigens uitstekend, al mag er met hem niets gebeuren of we komen in de penarie. We zullen hoe dan ook de problemen oplossen als ze zich stellen.”

Nu komt mijn ex-ploeg KM Torhout op bezoek. Bij die formatie koester ik nog ettelijke vrienden. Onze gasten zitten in een prima periode en oogstten recent vijf op negen. Wij moeten hen vloeren om aansluiting te realiseren met enkele ploegen, dat is onze sportieve plicht. Na zaterdag koester ik een innige wens: hopelijk redden we ons alle twee.” (JPV)