Diego Vergeynst ruilt KRC Bissegem voor SV Kortrijk

Diego Vergeynst. © LLV
Redactie KW

Door storm Ciara kreeg RC Bissegem vorig weekend een extra snipperdag toegediend. Zondag trekken de blauwhemden naar het bedreigde Gits. “Winnen is een must”, weet Diego Vergeynst.

KRC Bissegem staat op de zesde plaats in de ranglijst, telt vijf punten en een wedstrijd minder dan KFC Lendelede. “Een eindrondeticket behoort nog steeds tot de mogelijkheden”, denkt Diego Vergeynst. “Weliswaar op voorwaarde dat we onderweg geen punten meer te grabbel gooien. Aan Lendelede, dat momenteel aan een goede reeks bezig is, zullen we een zware kluif hebben. De vorige weken moesten we het telkens met een gehavende ploeg doen. Deels door blessures, maar ook door disciplinaire schorsingen die het bestuur zelf oplegde. Naar verluidt hadden Bjarne Vanderstraeten en Jonas Hanson aanvankelijk hun woord gegeven om volgend seizoen te blijven en tekenden ze nadien bij respectievelijk Geluwe en Avelgem. Prompt werden ze vier weken geschorst. Voor ons toch een serieuze aderlating.”

Diego Vergeynst, momenteel met negen doelpunten achter zijn naam, is bezig aan zijn vierde seizoen bij KRC Bissegem. Een vijfde zit er niet aan te komen. “Volgend seizoen draag ik de blauw-zwarte kleuren van SV Kortrijk“, vertelt de bijna 29-jarige spits. “Ik was nochtans graag bij Bissegem gebleven. Maar mijn ouderdom paste niet meer bij de visie die Bissegem voor ogen heeft. Het bestuur heeft gekozen om de kaart van de jeugd te trekken. Met jongeren uit de regio wil Racing een nieuwe weg inslaan. Dat is hun goed recht. Dus moest ik op zoek naar een nieuwe club. Lang heeft mijn zoektocht niet geduurd. Met SV Kortrijk werd ik het snel eens. Ik kreeg er een mooi project aangeboden, dicht bij mijn werk en mijn woonst. Ik kijk er reikhalzend naar uit.” (Fonzie)

Zondag 16 februari 15 uur: KVP Gits – KRC Bissegem.