Diego Caron terug in vertrouwde nest bij Vlamertinge B (4D)

Nadat Diego Caron na vorig seizoen stopte als T2 en beloftentrainer bij Vlamertinge, keert hij nu terug naar zijn vertrouwde nest. Hij leidt vanaf volgende week de trainingen bij vierdeprovincialer Vlamertinge B.

Diego is een bekende naam in de regio. Twee jaar geleden was hij onder meer trainer bij FC Houthem.

Een tiental dagen geleden zette Vlamertinge de samenwerking met Rene Verkamer stop. Ondertussen nam sportief verantwoordelijke Yannick Platteeuw even over, in afwachting van een opvolger. Die opvolger is dus Diego Caron.

Sabbatjaar

Diego Caron (48) nam vorig jaar rond Allerheiligen de taak van Frederik ‘Epo’ Wydoodt over van hulptrainer en beloftentrainer bij KSK Vlamertinge, toen nog in derde amateur. Op het einde van het seizoen besliste hij om te stoppen en een sabbatjaar in te lassen.

Nu is Diego dus terug van weggeweest. “Veel van die beloften zitten nu bij de B-ploeg in vierde provinciale en daarom is Diego de juiste man op de juiste plaats“, glundert ondervoorzitter Wim Debrabandere. “Hij was de meest evidente keuze om snel een kentering in gang te zetten.”

Opvolger van interim-trainer was nodig

Vlamertinge B won vorige zondag onder interim-trainer Yannick Platteeuw met 0-2 bij rode lantaarn Menen United. Goed voor een tweede seizoenszege en 8 op 36. Ook zondag zit Yannick nog op de bank, thuis tegen de vierde VK Langemark-Poelkapelle.

“Yannick heeft zoveel engagementen binnen deze club, dat een opvolger zeker nodig was”, vult Wim aan. Diego’s vuurdoop volgt op de thuismatch tegen Dadizele B op 16 december, dat momenteel de derde plaats in het klassement bekleedt.

(AP – Foto EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.