Didier Crombez rekent op groepsgevoel bij KVV Oostduinkerke

Didier Crombez zag zijn KVV Oostduinkerke ondanks de uitschakeling geen slechte match spelen in de Beker. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

De Beker van België is al afgelopen voor KVVO na een 1-3-nederlaag tegen Jong Zulte maar meer dan een goede voorbereidingsmatch was dat niet voor T1 Didier Crombez. Het echte werk moet nog beginnen.

“Nee, ik ben er niet per se rouwig om dat we al uit de Beker liggen. Ik ben zelfs redelijk tevreden over de prestaties. Het was een evenwichtige match met een goed tempo. Enkele nieuwe jongens hebben hun kans gekregen en we hebben wat nieuwe dingen kunnen uitproberen.”

“Dat liep uiteraard nog niet altijd even vlot maar we hebben toch ook wat kansjes gekregen om meer doelpunten te maken. Maar Jong Zulte was een sterke tegenstander: net gepromoveerd naar eerste provinciale in Oost-Vlaanderen, enkele goede voetballers in de ploeg en duidelijk gewend om samen te spelen.”

Kleinere kern

“Maar feitelijk moet het nog allemaal beginnen. Aanvankelijk was het niet zo gemakkelijk om iedereen op training te krijgen want we zitten met veel jobstudenten en examens. Daar zal nu stilaan wel verbetering in komen en dan hebben we nog vier of vijf weken om hard te werken en iets neer te zetten. Ik merk wel dat we met een iets kleinere kern zitten zodat we al eens rapper beroep moeten doen op jongens van de beloften. Mocht er zich nog een echte opportuniteit voordoen, dan kunnen we er nog iemand bijhalen. Er hebben zich al spelers aangeboden maar met bij manier van spreken vijf rechtsbacks ben ik ook niks. Een linksvoetige of misschien een doelman kan er wel nog bij.”

Goede sfeer

“Ik heb wel gemerkt dat sommige ploegen het iets gemakkelijker hebben om nieuwe spelers aan te trekken. Maar ik ben daar niet jaloers op, wij hebben enkele jongens die een goede sfeer brengen in de groep. Als we vechten voor mekaar en sterk groepsgevoel scheppen, dan kunnen we meteen onze puntjes pakken.”

“Bedoeling is om zo snel mogelijk zeker te zijn van het behoud, daarna kunnen we rustig verder spelen en zien we wel. Er zijn zes nieuwe ploegen in de reeks en er is heel wat spelersverloop, ik heb dus nog geen volledig zicht op wat we mogen verwachten. Oostnieuwkerke lijkt me wel bij de favorieten en ook Dadizele heeft een heel goede ploeg. Wij openen tegen Damme, dat net gepromoveerd is en dus nog in de goede flow zit. Die jongens zullen zich willen bewijzen in eerste provinciale…” (JDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier