Diagne verknalt nieuwe stunt in Parijs

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Na het gelijkspel in Madrid was Club Brugge dinsdagavond ook heel dicht bij een nieuw stuntje op PSG. Diagne miste vanop de stip echter de uitgelezen kans op een late gelijkmaker.

Op de geschorste Ruud Vormer na, kon Clement over zijn sterkste ploeg beschikken. Dennis en Deli waren fit en kwamen aan de aftrap. In vergelijking met de thuismatch tegen Kortrijk dropte de coach Mechele en Ricca in de ploeg, voorin koos hij voor het trio Dennis-Okereke-Diatta. Op het middenveld vormden Balanta, Rits en Vanaken de driehoek.

Blauw-zwart bleek niet onder de indruk van de omstandigheden. Integendeel, de Bruggelingen overleefden het openingskwartier zonder echt in de problemen te komen. Mignolet moest wel in actie komen op een vrije trap van Di Maria, maar dankzij de hoge pressie kon Club ook zelf een paar keer dreigen. Zo mikte Okereke vanuit de draai maar een metertje naast.

Klinisch PSG

De bezoekers bleven geregeld het balbezit opeisen en combineerden bij vlagen aardig, ook op de helft van de Parijzenaren. Maar al dat goede van de beginfase werd in één klap uitgeveegd door een afgeweken voorzet die in de voeten van Icardi waaide. De Argentijn legde simpel de openingstreffer in het mandje: 1-0. Bij de herhaling bleek dat de spits voorover leunde en randje buitenspel stond, maar de VAR keurt de goal – na lang beraad – toch goed.

Diagne verknalt nieuwe stunt in Parijs
© BELGA

Maar ook van deze opdoffer leek blauw-zwart niet echt onder de indruk. PSG eiste dan wel meer en meer het balbezit op, maar veel kansen puurde het daar niet uit. Met de rust in zicht was er wel nog een knal van Di Maria die maar net naast vloog. Het bleef echter bij 1-0 na een uitstekende eerste helft van Club, dat de thuisploeg via hoge pressie nooit echt in zijn spel liet komen.

Ook in de tweede helft was de eerste grote kans voor de bezoekers. Navas moest tot twee keer toe ingrijpen om Dennis en Okereke van de gelijkmaker te houden. Aan de overzijde kon Mbappé, die in vergelijking met twee weken geleden een heel bleke match speelde, een voorzet van Bernat niet voldoende deviëren om te scoren.

Diagne mist en wordt uitgefloten door eigen fans

Halfweg de tweede helft kwam Club Brugge nog eens opzetten. En hoe, de ingevallen Diagne werd onderuit gehaald door Thiago Silva: strafschop. Tot de grote verbazing van iedereen werd die niet genomen door Vanaken, die zelden mist, maar door Diagne zelf – tot grote onvrede van Vanaken én Clement. De Senegalees trapte echter slap binnen het bereik van Navas. Wat een gemiste kans.

Diagne verknalt nieuwe stunt in Parijs
© BELGA

Maar Club bleef proberen en drukte de thuisploeg bij vlagen zelfs terug tot tegen de eigen zestien. Scoren lukt echter niet meer, waardoor blauw-zwart een uitgelezen kans om te stunten in Parijs aan zijn neus voorbij zag gaan.

Waar Club zich wel aan kan optrekken: Galatasaray verloor met zware 6-0-cijfers in Madrid, een goede zaak in functie van de derde plaats.

Paris Saint-Germain – Club Brugge 1-0.

Doelpunt: 22′ Icardi 1-0.

Paris Saint-Germain: Navas, Dagba, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat, Marquinhos, Gueye, Verratti (89′ Sarabia), Mbappé (83′ Draxler), Icardi (71′ Cavani), Di Maria.

Club Brugge: Mignolet, Kossounou, Mechele, Deli, Ricca, Balanta, Rits (86′ De Ketelaere), Vanaken, Dennis, Okereke (66′ Diagne), Diatta (77′ Schrijvers).

Gele kaarten: 26′ Balanta, 54′ Verratti, 74′ Thiago Silva.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten