50% kans dat De Bruyne en Hazard vrijdag halen

Kevin De Bruyne raakte geblesseerd tijdens de match tegen Portugal. Vandaag is hij jarig. Het mooiste cadeau zou alvast een plaats in de basiself zijn nu vrijdag tegen Italië.©DIRK WAEM BELGA
Kevin De Bruyne raakte geblesseerd tijdens de match tegen Portugal. Vandaag is hij jarig. Het mooiste cadeau zou alvast een plaats in de basiself zijn nu vrijdag tegen Italië.©DIRK WAEM BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Een dag na de hypernerveuze clash met Portugal is het nagenieten maar bovenal ook wonden likken. De Rode Duivels zijn niet ongeschonden uit die veldslag gekomen en het wordt een strijd tegen de tijd om bepalende spelers zoals De Bruyne en Eden Hazard fit te krijgen.

Na de uitschakeling van Europees kampioen Portugal was het vooral afwachten naar nieuws op het blessurefront. Bondscoach Martinez klonk eerder positief op de persconferentie maar wou ook nog niet het achterste van zijn tong laten zien. “Het goede nieuws is dat zowel De Bruyne als Hazard bij de ploeg blijven. Er is bij allebei geen structurele schade. De Bruyne heeft een verrekking aan de ligamenten van de enkel, Eden had een lichte gewaarwording in de hamstrings. Het wordt moeilijk om ze fit te krijgen maar we zullen het dag per dag evalueren. Een eventuele halve finale zou wel geen probleem mogen zijn.” Minder nieuws was er voor reservedoelman Mignolet. Hij is, na Castagne, de tweede Duivel die vroegtijdig de selectie moet verlaten. “Mignolet heeft last aan de linkerknie en verliet op maandagmiddag ons basiskamp. We hadden al contact met Club Brugge waar hij verder zal revalideren. Kaminski komt op dinsdagmiddag bij de selectie en zal in de namiddag een eerste keer meetrainen.”

Jarige De Bruyne

Eden Hazard sukkelt al twee seizoenen van de ene kleine blessure in de andere. Tegen Finland speelde hij zijn eerste volledige interland in tijden, in het slot tegen Portugal ging het weer de verkeerde kant uit. Dit keer was de hamstrings de boosdoener. Misschien kon de bondscoach hem wat vroeger naar de kant gehaald hebben? “Nee, het was geen optie om hem vroeger te vervangen,” was Martinez categoriek. “Het was de beste wedstrijd van Eden in twee jaar. Het laatste wat je wil is een speler in goede vorm uit de ploeg halen.” Afwachten dus of onze kapitein samen met De Bruyne speelklaar geraakt tegen vrijdagavond. 50/50 schatte de bondscoach die kans in. Tenzij hij natuurlijk al meer weet en de Italiaanse tegenstander in het ongewisse wil laten. Het was overigens de verjaardag vandaag van Jason Denayer (26) en Kevin De Bruyne (30). Het mooiste verjaardagscadeau voor King Kev? Een meer dan voorspoedig herstel en een basisplaats tegen Italië vrijdag. Heel België duimt voor je mee, Kevin!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.