Derde titel op rij voor Royal Knokke FC

Redactie KW

Winst tegen KFC Dessel Sport betekende zekerheid omtrent de titel voor Royal Knokke FC (2-1).

Het is stilaan een traditie geworden dat de jongens van Yves Van Borm verschroeiend uit de startblokken komen. Al na dertien minuten mikte Simon Savaete in de handen van de bezoekende keeper. Drie minuten later pakte laatstgenoemde uit met een glansparade toen, na flankvoorzet van Aaron Dhondt, Maxim Vandewalle gevaarlijk uithaalde. De partij verliep verder spectaculair.

Op counter haalde bezoeker Ben Yagan verschroeiend uit maar de pegel zoefde net over. De gasten kwamen in de wedstrijd en Justin Verlinden redde met een prima reflex een poging van Ratko Vansimpsen. Met de rust in zicht opende Aaron Dhondt opportuun de score na voorbereidend werk van Tjendo De Cuyper. Pal voor de kampwissel verdween een halve retro van Alessio Staelens rakelings over.

De herneming startte met een tweede treffer voor de thuisploeg, na een geschilderde center van alweer Tjendo De Cuyper, feilloos ingekopt door Aaron Dhondt. De quasi zekere aansluitingstreffer werd door Jarrik Buysse gered op de lijn. Kapitein Alessio Staelens pakte uit met een lob, alweer puik gepareerd door goalie Arrazola De Onâte.

De topscorer van Knokke, Staelens dus, mikte vervolgens een vrijschop op de dwarsbalk. Achter de omheining werden de voorbereidingen voor het kampioensfeest aangevat maar dit bleek ietwat voorbarig. Een persoonlijke actie leverde een tegengoal op, vier minuten voor inrukken. Knokke bibberde, de stress sloeg over op de tribune maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Knokke kroont zich voor het derde seizoen op rij tot kampioen. Voorzitter Vincent Van Honsebrouck nam meteen de micro en dankte iedereen voor het prachtige kampioenschap. Yves Van Borm nam het voortouw op een inderhaast opgebouwd podium en bracht de supporters in een hemelse euforie. De jonge Knokse spelers genoten intens, trainers, beleidsploeg, medewerkers en aanhang evenzeer.

(JPV – Foto DM)