Derde thuiszege op rij voor Eendracht Wervik

E. Wervik - Kampenhout : kenneth Neve scoorde foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB
Redactie KW

Het won met 2-0 van Sporting Kampenhout dat tweemaal rood pakte.

Eendracht Wervik behaalde de derde thuiszege op rij. De bezoekers eindigden met negen. Net zoals in de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Woluwe-Zaventem scoorde Kenneth Neve tweemaal. De bezoekende defensie ging telkens niet vrijuit. Sporting Kampenhout creëerde maar weinig echte kansen.

Een vrijschop van Loncke belandde in de muur, de rebound in de voeten van centrale verdediger Van Damme. Hij liftte de bal over de defensie, Neve nam de bal knap mee en werkte rustig af: 1-0. De doelman aarzelde. De score verdubbelde na een diepe bal van De Winter. Neve stond heel alleen en verlengde de nog op een bezoeker afgeweken bal tegen de netten.

Commotie op het uur. Aanvoerder Pante hield volgens Kampenhout de bal te lang vast en kreeg een slag. Ref Mathias Carrein trok rood voor de verbaasde De Boeck die beweerde dat hij het niet was. Het spel lag een paar minuten stil. De speler moest van het veld. Even toch want ondertussen bleek dat de ingevallen Bouzerda de ‘dader’ was. De Boeck mocht terugkeren.

De snelle Bouchart begon aan een heel lange ren en werd net voor de 16 meter onderuit gehaald door Yangassa. De ref trok terecht rood.

(EDB – Foto BDV)

Eendracht Wervik: Vancoillie, Sahnoune (73′ Desmet), Van Damme, Pante, Popelier, Verstraete, De Winter, Neve, Loncke (80′ Guy), Bouchart, Dutoit (46′ Logie), .

Doelpunten: 20′ en 35′ Neve (1-0 en 2-0).