Derde nederlaag op rij voor Eendracht Wervik tegen Halle

Guy Damien in de verdediging. © VDB

Eendracht Wervik behaalde tegen het derde geklasseerde SK Pepingen-Halle een derde nederlaag op rij (1-2). De bezoekers lieten geen grootse indruk. In de regen vielen er zaterdagavond aan weerszijden niet veel kansen. Avansey Ngadrira besliste met een heel mooie persoonlijke actie de wedstrijd.

Het zal wel geen toeval meer zijn: voor de derde keer op rij incasseerde de Tabaksploeg al in de eerste minuten een doelpunt. De eerste corner van Ngadrira leidde meteen tot de openingstreffer. Neef kopte centraal veel te gemakkelijk binnen (0-1). Deryck kreeg op het einde van het eerste kwartier veel ruimte en legde aan van ver. Doelman Vancoillie redde in hoekschop.

Enkele minuten later probeerde Ngadrira het ook vanuit de tweede lijn. Vancoillie duwde de lage bal in hoekschop. De bezoekers waren het meest in balbezit, maar creëerden in de eerste helft geen kansen meer. Aan de overkant moest doelman Deweerdt geen enkele moeilijke bal pakken.

Trainer Maxim Vandamme liet tijdens de rust de debuterende Hacene Cherifi (26) wegens te weinig in de kleedkamer. De thuisploeg kreeg direct na de rust een penalty (1-1). Linksback Haidour haalde Vandeputte onderuit, de ingevallen Dutoit zette de strafschop om (1-1). Ngadrira scoorde na een diepe bal. Eerst weerde Vancoillie de bal af, uit de draai trapte Ngadrira overhoeks binnen (1-2).

Vandeputte (65′) werd afgeblokt door aanvoerder Bourgeois. Wervik zette meer druk. Doelman Deweerdt was op hoge ballen foutloos. Dutoit verlengde een diepe bal van rechtsback De Gryse, de poging van Bouchart werd afgeblokt in hoekschop. Een loeier van Bouchart belandde tegen het gezicht van een bezoeker die bleef liggen.

Doelpunten: 5′ Neef (0-1), 47′ Dutoit (strafschop 1-1), 59′ Ngadrira (1-2).

Eendracht Wervik: Vancoillie, De Gryse, Van Damme, Pante, Guy, Geldhof (60′ Lambrecht), Verstraete, Popelier, Cherifi (46′ Dutoit), Bouchart, Vandeputte.