Derde forfait van KVV Oostduinkerke B blijft voorlopig zonder gevolgen

Ex-trainer Jens Mares
Redactie KW

GL Ruiselede moest in 4B de schoenen niet eens aanbinden om drie punten te pakken tegen KVV Oostduinkerke B. Dat gaf nu al de derde keer forfait. Pas bij een vijfde forfait wordt de ploeg geschrapt.

Na het ontslag van Jens Mares zat er de jongste weken ook geen trainer meer op de bank bij KVV Oostduinkerke, er zijn amper wisselspelers en er werd al eens met tien gestart.

Komt er geen beterschap, dan dreigt een algemeen forfait. Het reglement van de voetbalbond stelt: “Indien een eerste ploeg van een herenclub drie keer achtereenvolgens of vijf keer in de loop van het seizoen forfait verklaart voor haar ploeg A of B, wordt zij beschouwd als hebbende algemeen forfait gegeven voor de betreffende ploeg.”

In dat geval kunnen de uitslagen geschrapt worden, wat enkel goed nieuws is voor KSK Steenbrugge B, de enige ploeg die punten liet liggen tegen KVVO B (2-2). En dan is het de vraag wat er volgend seizoen nog mogelijk is, want in het reglement staat ook: “Een club met twee ingeschreven eerste ploegen die algemeen forfait geeft met haar B-ploeg mag het daaropvolgende seizoen geen B-ploeg opstellen.” KVVO wil immers volgend seizoen een tweede ploeg behouden, zeker omdat er een verregaande fusiegesprekken tussen Oostduinkerke en KVV Coxyde zijn. (JDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.