Derde amateurklasse: KVC Wingene, KM Torhout en KSK Oostnieuwkerke kennen hun kalender

De nieuwkomers van Oostnieuwkerke met boven v.l.n.r.: Jeffry Verhoeven (T1), Wannes Vanhecke, Aron Defevere, Jordan Desmet, Jeroen Vanthournout, Thomas Vercruysse, Gianni Sennesael, Henny Desmet (KT) en Dieter Scheirlinck (T2). Onder v.l.n.r.: Milan Dumortier, Arne Sabbe, Willem Broes, Maarten Houthoofd, Harry Hollevoet, Thomas Goddeeris en Thibault Trioen. © foto Jos
Wouter Vander Stricht

Derde amateurklasse telt nog maar drie West-Vlaamse teams: KVC Wingene, KM Torhout en promovendus KSK Oostnieuwkerke.

Uit derde amateurklasse promoveerde KSKV Zwevezele en degradeerden E. Wervik en in extremis ook KSV Oostkamp. Met KSK Oostnieuwkerke, kampioen in eerste provinciale, kreeg de reeks er nieuwe West-Vlaamse ploeg bij. Maar dus slechts drie teams uit onze provincie in deze reeks.

KM Torhout versterkte zich terdege en wil minstens in de linkerkolom eindigen nadat het vorig seizoen constant tegen de degradatie moest vechten. Didier Degomme is daar de nieuwe trainer en zijn team opent op zaterdag 31 augustus op het veld van KVK Ninove, in de eerste thuiswedstrijd op zaterdag 7 september neemt men het op tegen Avanti Stekene. De eerste derby komt er op zaterdag 28 september op het veld van KVC Wingene.

Dat KVC Wingene speelde vorig seizoen de eindronde, maar slaagde er niet in te promoveren en ziet zo de buren van Zwevezele een reeksje hoger spelen. KVC Wingene start thuis tegen Jong Lede. Een week later trekken de mannen van coach Paravizzini naar KFC Eppegem, dat vorig jaar nog in tweede amateur aantrad.

Nieuwkomer SK Oostnieuwkerke mag op zondag 1 september thuis de wei in tegen KSV Bornem, dat ook vorig jaar in tweede amateur aantrad. Een trip de week nadien naar Jong Lede is de eerste thuiswedstrijd. Voor de eerste derby is het wachten tot november. Op 3 november trek SKO naar de Torhoutse Velodroom, op zaterdag 7 december staat de wedstrijd op KVC Wingene ingepland.

Hier vind je de volledige kalender van KVC Wingene

Hier vind je de volledige kalender van KM Torhout

Hier vind je de volledige kalender van KSK Oostnieuwkerke

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten