Derbywinst voor Forza Dadizele en Cappuccino Waregem

© gf
Redactie KW

Na twee speeldagen en evenveel overwinningen gaat MVC Forza Dadizele mee aan de leiding in eerste nationale. SV Cappuccino Waregem doet hetzelfde een reeks lager.

Dadizele behoudt het maximum van de punten na een moeizame 4-2-overwinning in de derby tegen Kortemark. De enige twee overgebleven West-Vlamingen in eerste klasse maakten er een spannende partij van. Een stug Kortemark kon niet verhinderen dat Kasmi en Malfait Dadizele op 2-0 zetten, maar met een krachtig tegenoffensief herstelden Verhelst en Grymonprez in de derde periode het evenwicht. Een vlijmscherpe counter van Labarque schonk Dadizele daarna terug de voorsprong. Pas in de slotminuut werd de partij definitief beslist wanneer Malfait met een cornerbal de eindstand vastlegde.

In tweede nationale werd de Waregemse burenstrijd tussen MVV ’74 en SV Cappuccino een topper om duimen en vingers bij af te likken. Een pak toeschouwers zag de thuisploeg op een 2-1-voorsprong klimmen na twee strafschoppen omgezet door Delecluyse. Deweer zorgde er met een cornerbal voor dat alles bij de rust te herdoen was. Daarna brak de partij open. Maes, Devos en Dewaele tekenden al snel voor een 3-5-voorsprong voor Cappuccino. De broertjes Defoor twijfelden echter niet om de scheve situatie terug recht te zetten waardoor het slotkwart werd ingegaan bij 6-6. Daarin was de spanning te snijden en besliste een omgezette cornerbal van bezoekend aanvoerder Deweer finaal over winst en verlies (6-7). De afwezigheid van Vanhoucke, Depoortere en Demeulenaere brak MVV ’74 zuur op.

Nog in tweede klasse won Puskas Ardooie met 5-3 van Deftinge en verloor Rollegem met het kleinste verschil bij Assenede (4-3). Ardooie kwam voorop nadat Verfaillie de score had geopend en halfweg leidde de thuisploeg met 2-1. Deftinge kwam in de derde periode terug langszij, maar in de beslissende fase scoorden Decorte en Corselis de winninggoals voor Ardooie, dat zo zijn eerste zege van het nog jonge seizoen pakte. Bij Rollegem opende Dermaut de debatten, maar na rust nam Assenede de leiding en die gaven ze niet meer af. Minder goed nieuws kwam er van Montreal Brugge, dat door een ongelukkige samenloop van omstandigheden te weinig spelers bij elkaar kreeg voor de verplaatsing naar Ronse en al vroeg op het seizoen een eerste forfait liet optekenen.

De West-Vlaamse derdeklassers beleefden geen leuke avond. Dadizele B verloor met 4-5 van Oudenaarde nadat de West-Vlamingen een 3-1-voorsprong uit handen gaven, Zedelgem ging nipt de boot in bij Zele ondanks twee doelpunten van Heyman (3-2) en Rollegem B moest de duimen leggen voor Zelzate (4-0). Desselgem mocht als enige wel vieren. Het klopte Oostkamp met 2-4.

(FM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.