Derbytijd in 2B: vier Avelgem’ers hebben verleden bij Otegem

In de huidige kern van Avelgem A zitten enkelen met een verleden bij Otegem: we herkennen v.l.n.r. Thomas Vauterin, Bruno Vanterwyngen en Victor Ouvrein. (foto MVA)
Redactie KW

De burenstrijd tussen Avelgem en Otegem zaterdagavond wordt extra interessant omdat ze bij Avelgem met zijn vieren een verleden hebben bij Blauwvoet: trainer Bruno Vanterwyngen, Robbe Naert, Viktor Ouvrein en Thomas Vauterin. Naert en Ouvrein moeten wel verstek geven.

“Ik kwam bij Otegem terecht door familiale banden”, begint Bruno Vanterwyngen. “De voorzitter, Mathieu Salembier, is de neef van mijn echtgenote. Toen hij vernam dat ik zou stoppen met actief voetbal, maar wel in de sport wou blijven, vroeg hij mij om assistent te worden bij Otegem. Dat leek me wel iets hebben, zo bleef ik ook nauw betrokken bij een fanionteam. We kwamen snel tot een vergelijk en ik werd dus T2 in Otegem. Voor die club had ik nooit gevoetbald. In mijn jeugdjaren speelde ik voor Avelgem, daarna volgden Bellegem, Anzegem en Beveren-Leie.”

“Ondertussen behaalde ik mijn Uefa B-diploma en werd ik hoofdtrainer bij KVK Avelgem. Ik wil natuurlijk wel winnen tegen Otegem, maar niet omdat het een ex-club is. Ik weet veel over een groot aantal ploegen in de reeks, maar het is koffiedik kijken hoe sterk Otegem nu precies is. Onze doelstelling is een rustig seizoen te draaien en ons veilig in de middenmoot te nestelen. Dit is pas ons eerste seizoen op dit niveau, ik heb alleszins niet de pretentie om te zeggen dat we in het klassement voor Otegem zullen eindigen. Maar stel me de vraag binnen tien wedstrijden nog eens, mijn analyse zal dan al veel scherper zijn”, lacht Vanterwyngen.

Stijn Vandommele

Viktor Ouvrein speelde vier jaar in de eerste ploeg in Otegem. “Drie seizoenen onder trainer Stijn Vandommele en één onder Paul Vanfleteren. Het was Stijn Vandommele die mij wegplukte bij Helkijn. Ik speelde kampioen met Otegem, dat schept met sommigen wel een band. Miguel Verwee en Tibo Terras zie ik nog geregeld. Natuurlijk wil ik dus dat duel winnen. Net zoals elke match eigenlijk. Ik verneem wel dat Otegem dit jaar heel sterk is, het wordt dus geen makkie. Het is wel spijtig dat Thomas Vauterin zaterdag niet kan meespelen. Onze goalgetter mist de derby”, geeft hij zijn maat een schouderklopje.

“Spijtig”, pikt Vauterin in. “Ik kan om familiale redenen inderdaad niet meespelen. Intern is het al lang geweten dat ik dit weekend niet beschikbaar ben. Het is wel jammer, precies omdat het tegen Otegem is, een team waarmee ik toch wel enige affiniteit heb. Ik speelde bij Otegem in het seizoen dat onze huidige coach daar assistent was.”

“Bij Otegem hebben we ons indertijd best wel geamuseerd, maar zaterdag willen we uiteraard wel winnen”, besluit Ouvrein. (MVA)

Zaterdag 7 september om 19 uur: Avelgem A – Otegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.