Depanneert Nikola Storm zondag als rechtsachter bij Club Brugge ?

Redactie KW

Voor het duel met SV Zulte Waregem kan Michel Preud’homme geen beroep doen op Laurens De Bock en ook Thomas Meunier is hoogst onzeker.

Michel Preud’homme wenste vrijdagnamiddag op de wekelijkse persbabbel niet dieper in te gaan op de woorden van Yves Vanderhaeghe. De trainer van KV Kortrijk was gisteren op zijn persmoment hard voor Club en zei zelfs dat Lior Refaelov, Victor Vazquez en Nicolas Castillo beter een zwembad zouden bouwen om in te duiken. “Ik heb eerder al gezegd dat ik niet meer meedoe aan dergelijke oorlogen”, aldus Preud’homme. “Ik spaar mijn energie liever om in mijn eigen ploeg te steken. Wij hebben trouwens al een zwembad.” Blauw-zwart heeft in elk geval een positieve week achter de rug. Het verzekerde zich in Torino bijna zeker van kwalificatie voor de volgende ronde van de Europa League, verdedigde zijn leidersplaats met succes in Anderlecht én plaatste zich voor de kwartfinale van de Belgische beker. “Drie goede resultaten in drie verschillende competities, maar veel tijd om te genieten krijgen we niet door de snelle opeenvolging van wedstrijden.”

Rechtsachter

Voor de match van zondag tegen Zulte Waregem zal de Brugse coach in elk geval moeten puzzelen. Laurens De Bock is zeker out en zijn plaats zal net als woensdag ingenomen worden door Davy De fauw. Ook Thomas Meunier is zeer twijfelachtig. Woensdag werd de rechtsachter in de tweede helft vervangen door Francesco Silva. “Het is een optie om Silva daar opnieuw te posteren, maar ook Nikola Storm heeft daar in de voorbereiding en op training al gespeeld. Hij heeft daarvoor voldoende tactische en technische intelligentie.” Met Gauthier Libbrecht en Dario Van den Buijs heeft Club nog twee jonge verdedigers in de A-kern, maar hen opstellen is voor Preud’homme niet meteen een optie. “Het is al van de voorbereiding geleden dat zij nog een wedstrijd met de A-ploeg gespeeld hebben. Ik denk dat het normaal is dat ik voor jongens met ervaring kies.”

Organisatie

Voor Nieuwjaar speelt Club nog zes wedstrijden. Snakt de ploeg naar de winterstop ? “Daar mogen we nu niet aan denken”, aldus Preud’homme. “Daarvoor zijn de komende wedstrijden nog té belangrijk. Zondag spelen we trouwens al onze 29ste wedstrijd van dit seizoen. Dat is bijna een volledige reguliere competitie.” De Luikenaar heeft in elk geval veel respect voor de volgende tegenstander Zulte Waregem. “Die ploeg heeft zich de voorbije weken goed herpakt en zette opnieuw mooie resultaten neer. Voor mij blijft dat absoluut een vaste waarde. Zulte Waregem zet een goede organisatie neer en probeert met andere spelers hetzelfde te brengen als vorig seizoen. Dat duurt nu misschien iets langer dan verwacht, maar er is zeker veel kwaliteit aanwezig. Het is niet omdat je eens een slecht moment kent dat je ook een slechte ploeg bent.”

Gouden Schoen

Tot slot liet Preud’homme ook nog even zijn licht schijnen op de Gouden Schoen, die halfweg januari uitgereikt wordt. Victor Vazquez is dit jaar één van de topfavorieten. “Het is jammer dat ‘Vic’ vorig seizoen geblesseerd was in de play-offs, waardoor hij dan niet kon laten zien tot wat hij in staat is. In de heenronde van dit seizoen zie ik hem in elk geval heel hoog eindigen, want hij was zowel in Europa als in België al heel beslissend voor ons. Iedereen spreekt wel over Vazquez, maar volgens mij zal ook Mathew Ryan hoog eindigen. Hij heeft een schitterend jaar achter de rug. Ik hoop alleen dat ze elkaar geen punten zullen afpakken”, besloot de coach met een kwinkslag.

(KPL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.