Dendoncker, Tielemans en Lukaku reizen niet mee af naar Kazachstan

Zowel Leander Dendoncker als Youri Tielemans reizen niet mee naar Kazachstan. © belga
Redactie KW

De Rode Duivels vertrekken vrijdag zonder Leander Dendoncker, Youri Tielemans en Romelu Lukaku naar Kazachstan, zo maakte bondscoach Roberto Martinez donderdagavond na de 9-0 overwinning tegen San Marino bekend.

Leander Dendoncker is door zijn maagproblemen niet klaar voor zo’n lange vlucht, Youri Tielemans mag huiswaarts omdat zijn vrouw op het punt staat te bevallen. Lukaku keert terug naar Inter”, aldus Martinez, die eerder al had aangegeven dat Big Rom slechts één van de twee interlands zou spelen.

Michy Batshuayi mag zich in Kazachstan dus opmaken voor een basisplaats, net als Axel Witsel, Thorgan Hazard, Thomas Meunier en Dennis Praet. Die laatste twee zaten tegen San Marino zelfs niet op de bank. “Praet en Meunier werden intensief voorbereid op die wedstrijd in Kazachstan, die in de namiddag (Belgische tijd, red) gespeeld wordt. Daarom wou ik niet dat ze vandaag/donderdag na 15 uur nog iets deden.”

De Rode Duivels zijn als eerste land zeker van de kwalificatie voor EURO 2020, maar de eerste plaats in de groep is nog geen zekerheid. Rusland blijft immers winnen en volgt in de groep op amper drie punten, terwijl de Belgen op de voorlaatste speeldag nog naar Sint-Petersburg moeten. De drie punten pakken in Astana is dus de boodschap. “Elke wedstrijd pakken we op dezelfde manier aan, ook die in Kazachstan. We willen eerste worden in deze groep, voor de loting kan dat een heel verschil zijn. We staan voor twee lastige trips, met op de eerste plaats Kazachstan: er is de lange vlucht, het tijdsverschil en het kunstgras. We willen laten zien dat we in verschillende omstandigheden goed kunnen presteren.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier