https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Degradatiestrijd van Cercle wordt nog moeilijker na verlies tegen KV Kortrijk

© belga
Christof Decraene

De Kortrijkzanen wonnen met 1-0 na een late goal van Gary Kagelmacher. Dat ook Waasland-Beveren vanmiddag won, zorgt voor nog slechter nieuws voor rode lantaarn Cercle Brugge.

Een sleutelduel, zo kondigde de partij tussen Kortrijk en Cercle Brugge zich vooraf aan. Vooral dan voor thuisploeg Kortrijk, dat met een zege zich geen zorgen meer om het behoud zou moeten maken. Cercle zou na Nieuwjaar sowieso nog stevig aan de bak moeten om zijn plaats in eerste nationale veilig te stellen. En de partij begon veelbelovend. De Kortrijkzanen toverden enkele mooie acties op de mat, maar de laatste pas liet telkens te wensen over. Eerste bereikte Julien De Sart Ezekiel niet, even later konden zowel Van Der Bruggen als Ocansey niet bij die van Selemani. De Comorees, voor het eerst in de basis, was blij met zijn eerste basisplaats en overvleugelde geregeld Cercle-rechtsachter Ueda, alleen wisselde hij leuke dribbels te vaak af met onzorgvuldige passing.

En Cercle? Dat speculeerde vooral op de counter. En op de lange bal. Maar daar wist de thuisploeg wel raad mee. De beste mogelijkheid voor de bezoekers was er een op slag van rusten, weliswaar dankzij Kortrijkverdediger Tuta, die de bal bijna in eigen doel kopte. 0-0 aan de rust, met iets meer zorg voor de laatste bal had Kortrijk een voorsprong wel kunnen rechtvaardigen.

De Belder in duel met Golubovic.
De Belder in duel met Golubovic.© BELGA

De tweede helft begon een stuk minder sprankelend. De uitgespeelde acties waren op één hand te tellen en beide ploegen probeerden het vooral vanop afstand: Golubovic trapte over voor Kortrijk, Panzo schoot naast voor Cercle. Animo in minuut 66: eerste kopte De Sart een knappe voorzet van D’Haene net naast, minder dan zestig seconden later scoorde Stef Peeters aan de overkant. De vreugde bij de bezoekers was echter van korte duur, de goal werd voor buitenspel afgekeurd.

Ongeloof bij alles wat groen en zwart was, maar dit had de match nodig. Plots sloeg de vlam in de pan en vooral Kortrijk trok richting doel van Hassen. Van Der Bruggen miste eerst nog een torenhoge kans, maar uiteindelijk zorgde Gary Kagelmacher voor de verlossing. Na een technisch hoogstandje van Selemani tikte de Uruguaan de 1-0 tegen de touwen. Cercle had via Thibo Somers nog een punt uit de brand kunnen slepen, maar het bleef uiteindelijk bij 1-0. Kortrijk gaat met elf punten bonus op rode lantaarn Cercle de winterpauze in en kan zich nu focussen op de halve finale van de beker. Voor Cercle wordt het – zeker omdat ook Waasland-Beveren won – nog moeilijker om het behoud in 1A veilig te stellen.

KV Kortrijk – Cercle Brugge 1-0

Doelpunten: 80′ Kagelmacher 1-0.

Kortrijk: Jakubech, Golubovic, Kagelmacher, Azouni, Van Der Bruggen, De Sart, D’Haene, Tuta, Ezekiel (82′ Stojanovic), Ocansey (73′ Ajagun), Selemani (90′ Hines-Ike).

Cercle Brugge: Hassen, Ueda, Peeters, De Belder (73′ Somers), Foster, Panzo (83′ Hazard), Coulibaly, Hoggas, Dabila, Gory, Donsah.

Gele kaarten: Foster, Ueda, Ezekiel, De Sart, Hazard, Dabila, Coulibay.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.