Het Bondsparket vordert dat KV Mechelen volgend seizoen niet naar 1A mag promoveren. Voor procureur Kris Wagner moet Malinwa in de Proximus League blijven en moet er voor beide periodes een handicap van zes punten opgelegd worden. Tegen Waasland-Beveren wordt dan weer de degradatie naar 1B gevorderd, alsook een handicap van zes punten, verspreid over de twee periodes. De betrokken bestuurders hangt een schrapping van de bondslijsten boven het hoofd. Voor Olivier Myny (ex-Waasland-Beveren) uit Zwevegem bedraagt de vordering een jaar schorsing, waarvan elf maanden voorwaardelijk.

De Geschillencommissie Hoger Beroep zal op 30 april een kalender opstellen voor de disciplinaire procedure. Het belooft een juridisch getouwtrek te worden, maar als KV Mechelen en Waasland-Beveren uiteindelijk veroordeeld worden tot 1B betekent dat goed nieuws voor Sporting Lokeren - dat sportief degradeerde, maar zo opgevist wordt en in 1A mag blijven - en Beerschot Wilrijk - dat de promotiefinale verloor van Malinwa, maar toch naar de hoogste klasse zou mogen.

(BELGA)

Het Bondsparket vordert dat KV Mechelen volgend seizoen niet naar 1A mag promoveren. Voor procureur Kris Wagner moet Malinwa in de Proximus League blijven en moet er voor beide periodes een handicap van zes punten opgelegd worden. Tegen Waasland-Beveren wordt dan weer de degradatie naar 1B gevorderd, alsook een handicap van zes punten, verspreid over de twee periodes. De betrokken bestuurders hangt een schrapping van de bondslijsten boven het hoofd. Voor Olivier Myny (ex-Waasland-Beveren) uit Zwevegem bedraagt de vordering een jaar schorsing, waarvan elf maanden voorwaardelijk.De Geschillencommissie Hoger Beroep zal op 30 april een kalender opstellen voor de disciplinaire procedure. Het belooft een juridisch getouwtrek te worden, maar als KV Mechelen en Waasland-Beveren uiteindelijk veroordeeld worden tot 1B betekent dat goed nieuws voor Sporting Lokeren - dat sportief degradeerde, maar zo opgevist wordt en in 1A mag blijven - en Beerschot Wilrijk - dat de promotiefinale verloor van Malinwa, maar toch naar de hoogste klasse zou mogen.(BELGA)