Deerlijk Sport de verrassende kampioen in 2B

Redactie KW

Voor het seizoen rekende haast niemand Deerlijk Sport bij de eindrondekandidaten in tweede provinciale B. Maar de groenhemden regen de stunts aan elkaar en werden kampioen van de reeks.

Deerlijk won de eerste periodetitel en verdween vervolgens nooit uit de top drie. Liefst 27 van de 30 speeldagen bezette Deerlijk de leidersplaats. Tegen buur Heestert werd de kroon op het werk gezet: 2-1. Goals van Van Hoe en Cieters brachten de thuisploeg in extase.

Architect van het succes is trainer Piet Verschelde. De ex-vicetopschutter van eerste klasse werd coach in 2015. Na jaren degradatievoetbal parkeerde de Zultenaar Deerlijk tweemaal probleemloos in de middenmoot. Dit jaar werden de juiste transfers verricht en totaal onverwacht schoot Deerlijk de hoofdvogel af. Onverwacht, maar niet onverdiend, want Deerlijk was ook de kampioen van de regelmaat. Voorzitter Patrick Allegaert maakt zich sterk te kunnen overleven in eerste. Chris Kabeya en Mathieu Heugebaert (beiden Dottenijs), Jorn Dujardin (vrij), Fiston (Menen) en Sofyan Derrag (Wielsbeke) zijn alvast nieuw.

(MCH – foto MVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.