De voorzitter van KV Oostende kan echt alles oplossen

Frank Dierckens blijft aan het roer als voorzitter. © belga
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Zou Frank Dierckens dit seizoen al spijt hebben gehad dat hij KVO heeft gekocht? Dat kan toch bijna niet anders? Een seizoen dat nochtans zo schoon begon: we zien hem op de eerste speeldag nog dansen tussen de spelers op Anderlecht. Zo’n moment de gloire… daar deed de ronde, sympathieke ondernemer uit Tielt, intussen al bijna 5 miljoen euro gespendeerd aan KVO, het toch voor? Maar wat een voorzitter lijden kan. Miserie, miserie, miserie…

Dierckens kreeg dit seizoen, zijn eerste als trotse president, álles over zich heen. Eerst vanaf september aanzwellende financiële problemen, KVO dreigde zijn licentie te missen en leek op een faillissement af te stevenen. Vervolgens een heel seizoen sportief gesukkel. Waarop de coach gewoon opstapte.

Daarna een overname waarbij die voorzitter zowat neus aan neus stond met zijn ondervoorzitter. Als toetje nog een gerechtelijke inval in zijn presidentenbureel op het oefencomplex. Al kocht hij een klein deel van de KVO-aandelen met geld van zijn bedrijf, de inval had niets te maken met KVO, zo blijft hij tot vandaag benadrukken.

“In het bedrijfsleven en in het voetbal dringen zich nu eenmaal minder geestige beslissingen op”

Deze week volgde nog een hoofdstukje. Na twee maanden staat de nieuwe coach alweer op straat. Want Dierckens is een goedmoedig man: hij zag zijn spelers te veel afzien bij de rauwe Dennis van Wijk. Dierckens is tegelijk een man die graag de handen uit de mouwen steekt. Niet alleen om zonneweringen te verkopen. Ook om problemen op te lossen. “Ik ben 58 jaar en doe dat al mijn hele leven.”

Dat deed hij ook de afgelopen weken met de overname door het Amerikaanse Pacific Media Group. Hij noemt het liever een participatie, ook al gaat het over 75 procent van de aandelen. Alles is getekend. Voor 1,2 miljoen of voor 2,5 miljoen, dat wil hij niet kwijt. Belangrijker: hij houdt zo’n 25 procent van de aandelen, kan voorzitter blijven en wil zorgen voor de lokale verankering. Dat de overnemers momenteel alleen maar bezig zijn over databases van spelers en niet met organisatie of jeugd… klopt volgens hem niet helemaal. “Ze helpen zelfs met het licentiedossier.” Dierckens lost alles op.

Laatste kunstje: de trainerswissel. Want, zo zei hij al in september: ik ben geen loser! De trainerswissel deze week was geen paniekvoetbal. “In het bedrijfsleven en in het voetbal dringen zich nu eenmaal minder geestige beslissingen op.” Maar, ik heb het hem woensdag voor de zekerheid nóg eens gevraagd: oh ja, dat voorzitterschap is nog steeds even geestig. En als KVO zich zaterdag al redt, is hij alweer de gelukkigste mens ter wereld. Alles opgelost! U herkent hem dan even voor 22 uur, dansend tussen de spelers.

Het is u gegund, president!

Reageren? frank.buyse@kw.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier