De ideale 11: heeft Essevee zijn complementair aanvalsduo gevonden?

Redactie KW

Op de slotdag van de transferperiode zag Essevee Saido Berahino vertrekken richting Charleroi. Met Tomas Chory haalde Zulte Waregem een boomlange targetman. De hamvraag is of dit voldoende zal zijn om uit de gevarenzone te blijven.

Verdediging

Als Sammy Bossut fit is, staat hij in doel, maar liep in de voorbereiding dus dat hoofdletsel op. Eike Bansen startte zo aan de competitie, intussen kreeg Louis Bostyn zijn kans onder de lat. Op de rechtsachter heeft Daniel Opare altijd zijn plaats in dit elftal. Essevee huurde Mohamed van het Franse Marseille als back-up. Centraal achterin vormen Pletinckx en Deschacht een tandem. Humphreys ontgoochelde tot dusver. Op huurling Bianda is het vooralsnog wachten. Dury kiest steevast voor aanvoerder Pletinckx en ouderdomsdeken Deschacht. Op de linkerflank opereert De Bock. Indien er iets aan de hand is met de Oost-Vlaming kan Kainourgios inspringen.

Middenveld

Bruno is van nature een spits, maar hij doet het uitstekend op de rechterflank. Srarfi is zo’n speler die links en rechts kan spelen. Tot dusver is de Tunesiër geen vaste waarde. Centraal op het middenveld staat Seck voor de verdediging. Sissako kan daar ook spelen. Marcq is een andere optie, maar de Fransman haalt al jaren zijn oude niveau niet meer. Als Govea zichzelf ooit zou terugvinden, past hij perfect als aanvallende middenvelder. De Mexicaan acteert wisselvallig. Youngster Van Hecke kreeg al meermaals speelminuten. Op de linkerflank zien we Dompé, hij is een onbetwiste titularis met zijn snedige acties. Er gaat altijd dreiging vanuit. Jongens als Zarandia en Soisalo moeten niet hopen op nog veel minuten.

Aanval

Zulte Waregem zag op de laatste dag van de transfermarkt Berahino vertrekken richting Charleroi. Dat is enerzijds een aderlating, want hij kon altijd iets forceren, maar is anderzijds best wisselvallig in zijn prestaties. De gewezen ster in de Premier League is een woelwater en was soms niet tevreden over zijn rol. Zo moest Berahino meer dan hem lief was vanop links opereren. Daarnaast ontbond Essevee het contract van de overbodige Sylla.

Dat betekent dat Dury in principe maar twee echte spitsen in zijn kern heeft: Vossen en nieuwkomer Chory. Die laatste is een boomlange Tsjech (1,90m) van 25 jaar, die gehuurd wordt van Vikoria Plzen. Essevee bedong een aankoopoptie. Als we even doordenken zou het duo Vossen-Chory wel eens heel complementair kunnen zijn. Vossen rendeert het best als hangende aanvaller rond een diepe spits, een targetman zoals Chory. Benieuwd of die keuze goed uitpakt. Door het uitdunnen van de centrumspitsen kan Bruno als negen uitgespeeld worden en komt er daardoor een plaatsje vrij op de flank voor Srarfi.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.