De Bruyne voor België-Estland: “Een WK-kwalificatie komt niet zo veel voor”

© BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De partij tegen Estland is wellicht ook het ideale platform voor Kevin De Bruyne om opnieuw zijn vormpeil op te krikken. De verwachtingen liggen natuurlijk erg hoog als het over de KDB gaat, maar zijn return was dit seizoen nog niet zoals we het van hem gewend zijn.

De Bruyne speelde tijdens de kwartfinale van het EK tegen Italië met een geblesseerde enkel en daar heeft hij de gevolgen van moeten dragen. In de Premier League schitterde hij nog niet zoals weleer, hij liet zelfs nog geen enkele assist optekenen.

Momentopname

“Ik kwam terug van het EK met veel pijn in de enkel. Ik had maar drie weken tijd om me op het nieuwe seizoen voor te bereiden. Ik heb even gesukkeld met die enkel en was ook minder in vorm. Dat was zwaar, zowel fysiek als mentaal. Had ik het op voorhand geweten, dan was ik wellicht niet aan die partij tegen Italië begonnen. Ik maak me echter geen zorgen over mijn vormpeil, dit is een momentopname.”

Zaterdag zal De Bruyne niet met assists kunnen strooien naar Lukaku en Batshuayi, voorin moet Benteke het mooie weer maken. “Daar maar ik me echt geen zorgen over. Ik heb met Benteke in aanloop naar het WK ook goed samengespeeld, met hem zal het ook klikken.”

Laatste kans voor Gouden Generatie

Het WK in 2022 is wellicht de laatste kans voor de Gouden Generatie om mee te dingen naar een hoofdprijs. Verder dan een derde plaats op het WK in 2018 kwam deze ploeg nog niet. “Dat was uiteraard heel mooi maar ik zou heel graag nog een stapje hogerop zetten. Het is echter moeilijk om daar nu een ambitie op te kleven.”

Eerst maar even plaatsen voor dat WK natuurlijk, al lijkt niemand te twijfelen aan de winstkansen tegen Estland. In 2014 was de kwalificatie voor het WK in Brazilië een half volksfeest, ondertussen zijn de inwoners al wat meer gewoon.

Van genieten

“Dat zal nooit meer hetzelfde zijn natuurlijk, maar als speler of inwoner moeten we dit bekijken als iets goeds. Het is belangrijk dat we er straks toch weer bij zijn op een groot tornooi. Dat is het enige wat we als ploeg kunnen doen en daar moeten we met zijn allen van genieten. Het is niet zo dat een WK-kwalificatie erg veel voorkomt. Het enige wat we nu moeten doen is winnen tegen Estland en ons kwalificeren voor Qatar, dat is het enige waar ik momenteel aan denk.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.