De Bruyne: “Acht à tien kandidaten Europese titel”

©BRUNO FAHY BELGA
©BRUNO FAHY BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De Rode Duivels hebben op zondagochtend een laatste keer getraind op het complex in Tubeke. Daarna stapten ze op het vliegtuig richting Sint-Petersburg. De Duivels speelden daar ook al hun eerste groepswedstrijd. Maandagavond is Finland de laatste horde alvorens het tornooi echt kan beginnen.

Tegen Denemarken had België de genialiteit van Kevin De Bruyne nodig. Opgehemeld door de internationale pers en net op tijd wedstrijdfit om België naar een hoger niveau te tillen. Helemaal tot aan de finale? Voor minder gaat King Kev alvast niet.

“De doelstelling is om het kampioenschap te winnen. Het hangt natuurlijk een beetje af tegen welke ploegen je uitkomt,” sprak De Bruyne.

“We hopen zo ver mogelijk te geraken dus eigenlijk moet je iedereen verslaan. Een tornooi hangt af van bepaalde momenten, alles moet perfect lopen om daar te geraken. Elke ploeg die hier staat heeft kwaliteiten, we onderschatten geen enkele tegenstander. Je hebt wellicht acht à tien ploegen die Europees kampioen kunnen worden. Een paar ploegen zijn heel goed gestart, Italië is op dit moment indrukwekkend.”

Wedstrijdritme

De Bruyne moest de eerste groepswedstrijd tegen Rusland aan zich laten voorbijgaan, op Denemarken viel hij de tweede helft in en maandag komt hij sowieso aan de aftrap.

“Ik wist na de eerste gesprekken met de dokters dat ik de eerste wedstrijd niet kon halen. Ik had een operatie nodig en mocht tien dagen niet vliegen. Ik wist dus al voor ik hier aankwam dat ik de eerste wedstrijd niet kon halen. Helemaal geen stress dus. Voor de partij tegen Denemarken had de coach met gezegd dat hij me zou laten invallen en vervolgens waarschijnlijk zou laten starten om ritme te halen. Die planning zal ook voortgezet worden, dat lijkt me ook ideaal. Ik heb nog wel wat schrik voor duels en kopballen maar ik probeer er niet te veel aan te denken tijdens de wedstrijd.”

Gouden Bal?

De indrukwekkende prestatie van De Bruyne tegen Denemarken stond breed uitgesmeerd in alle Europese kranten. Een extra zetje richting de Gouden Bal?

“Daar heb ik geen controle over, ik probeer de beste speler te zijn die ik kan zijn. Er zijn zo veel goede spelers in de wereld, het maakt me trots dat mensen me als een kanshebber zien. Het is mooi dat ik tot dat kransje spelers behoor.” Volgt morgenavond een nieuwe glansprestatie tegen Finland voor nog wat extra stemmen?

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.