De Brugse stadsderby verdeelt (ook bij Dosko Sint-Kruis)

Thibo Teirlinck en Lukas De Clerck
Redactie KW

Ook bij Dosko Sint-Kruis hebben beide Brugse eersteklassers aanhangers. Zo ook boezemvrienden Thibo Teirlinck en Lukas De Clerck. Die laatste speelde overigens nog in het shirt van Club, maar de groen-zwarte liefde bleef.

Thibo Teirlinck

Thibo Teirlinck is een vaste waarde bij Dosko. Club Brugge blijft zijn passie. “Ik ben opgegroeid met de blauw-zwarte kleuren. De oom van mijn pa is Raoul Lambert. Van hem blijf ik verwoed supporter, als hij zijn spurtjes trok, bleek ik niet van de beeldbuis weg te slaan. Natuurlijk gaat het er op dit niveau nu anders aan toe. Ik ben zelf nauw betrokken bij Club, want ik werk er sporadisch in de kantine. Heerlijk om de supporters te zien genieten. De match tegen Cercle? Ik hoop natuurlijk op winst van Club. De 0-4-zege op Gent deed enorm veel deugd. Spijtig dat we op hetzelfde moment met Dosko verloren in Bredene. Zondag ontvangen we Jabbeke. Als Club de avond voordien zegeviert tegen Cercle zal dat me natuurlijk een enorme boost geven. Stel je voor, Club en Dosko oogsten drie punten. Mijn weekend zal niet meer stuk kunnen.”

Lukas De Clerck

Lukas De Clerck is ploeggenoot en dikke vriend van Thibo Teirlinck. Plaagstoten blijven natuurlijk niet uit. “Via de familie leerde ik Cercle kennen. Altijd mocht ik mee met mijn peter en beleefde er door de jaren heen fantastische momenten. Natuurlijk hebben we samen getreurd bij de mindere matchen. We bleven een vaste clan vormen bij hoogtes en laagtes. Nochtans heb ik één seizoen bij Club gevoetbald en ja, ik amuseerde me. Eens getransfereerd schreeuwde ik weer mijn passie voor Cercle uit. Heel vaak ga ik supporteren. Hoopt Thibo op winst van Club? Zelf ben ik al dik tevreden met een draw. We moeten eerlijk blijven: Club dendert als een sneltrein door de competitie en verloor nog niet. We zullen ons niet laten afslachten. Dosko een draw tegen Jabbeke en eenzelfde resultaat in de derby. Dan ben ik best tevreden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.