De Brugse stadsderby verdeelt (ook bij Daring Brugge)

Preben Verbandt en Steve Van Acker.
Redactie KW

De Brugse stadsderby zorgt commotie op de trainersbank van… Daring Brugge. De assistent-trainer is fan van Club, T1 Preben Verbandt is natuurlijk voor Cercle. “Leg je zakdoeken maar klaar”, jent Steve Van Acker zijn sportieve baas.

Steve Van Acker

Sinds begin dit jaar is Steve Van Acker de vaste T2 op het Tempelhof. Hij voetbalde er vanaf het prille begin. Maar ook voor Club Brugge gaat hij door een vuur. “Ik beschik over een abonnement en ga zoveel mogelijk kijken met mijn beste vriend Karim Ouadah. Ik was amper vier jaar toen ik al mijn keel schor riep in Jan Breydel, vergezeld voor vader, moeder en peter. Voor mij is veel veranderd. Nu bekijk ik de wedstrijden van het hoogste niveau vanuit het oog van oefenmeester. Sorry Preben, maar je zal jouw zakdoekjes moeten bovenhalen. We gaan eerst het kleine Monaco aftroeven en vervolgens de grote broer in de Champions league. Ja, ook de Europese trips maak ik mee, ik heb al geboekt voor Atletico Madrid. Club treedt veelal op zaterdag aan, dan teken ik present. De zondag staat natuurlijk in het teken van Daring Brugge.”

Preben Verbandt

Preben Verbandt is de coach van Daring. Telkens als zijn spelersgroep, overwegend Club-getint, euforisch doet, countert hij gevat. Maar Preben is een gevoelsmens: toen Club aantrad tegen Dortmund gaf hij zijn kern vrijaf. “Mijn vader bracht me het Cercle-gevoel bij. Hij vertoeft er dag en nacht en is materiaalman van de eerste ploeg. Ik supporter al vanaf mijn vijfde. Vervolgens fungeerde ik er twaalf jaar als jeugdtrainer. Sporadisch volg ik nog de thuismatchen, als Daring niet speelt. Verplaatsingen kan ik niet meer meebeleven, mede door mijn gezinsleven. Op Telenet volg ik alle matchen. Cercle zal niet zakken en een rustig seizoen spelen. Tegen Club wordt het 1-2, daar durf ik veel op verwedden. Mijn assistent Steve Van Acker? Ik ben al klaar om mijn fantastische vriend te troosten want als Club verliest is hij doodongelukkig.”