DE 12de MAN (4): Michael uit Harelbeke

Redactie KW

Onze Rode Duivels hebben woensdag hun eerste stappen op Braziliaans bodem gezet. Vanaf nu kunnen we enkel nog supporteren. En daar zijn we blijkbaar goed in. Iedere dag schotelen we je een West-Vlaamse supporter voor. Vandaag is dat Michael Callewier uit Harelbeke.

Michael Callewier (43) uit Harelbeke is voorzitter van de de supportersclub Comixdevils, die een 200 leden telt. We stelden hem een paar vraagjes:

Wie is je favoriete Rode Duivel aller tijden?

“Ik kies voor Vincent Kompany. Al tien jaar is hij top maar hij zal zich tijdens zijn eerste grote tornooi nog extra bewijzen.”

Wat is voor jou het mooiste Rode Duivelmoment ooit?

“De goal voor 1-0 van Erwin Vandenbergh tegen Argentinië. De commentaar van Rik De Saedeleer maakt het moment memorabel. Onvergetelijk!”

Verzamel je gadgets van de Rode Duivels? Welke?

“Zowat alles van pruiken en attributen die er bestaan, raap ik bijeen om hier in het café uit te delen. Zelf heb ik ook een supportersjas die niemand anders heeft. En samen met mijn zoontje en dochter verzamel ik natuurlijk de Paninistickers.”

Wat is je pronostiek voor het komende WK? Wie wordt wereldkampioen, hoe ver kunnen onze Belgen komen?

“Mijn grote favorieten zijn Brazilië, Argentinië en Spanje. Voor de Belgen zou het al heel mooi zijn, mochten ze de tweede ronde tegen Portugal of Duitsland overleven, want dan kan alles nog.”

Welke Rode Duivel zal tijdens het WK schitteren?

“Ik hoop dat Kevin De Bruyne en Eden Hazard hun grote klasse aan de wereld kunnen tonen. Daarnaast zou ik onze keeper Thibaut Courtois zo weinig mogelijk in beeld willen zien komen.”

(AHB)