Davy Dewever (White Star Desselgem) kruist dit weekend de degens met Avelgem B: “Dit zal een gans andere wedstrijd zijn”

Davy Dewever. © EL
Redactie KW

White Star Desselgem won vorig weekend met maar liefst 1-7 van SV Ingelmunster B. De ploeg van Davy Dewever kruist dit weekend de degens met Avelgem B, de vijfde in de stand.

Ingelmunster was geen partij voor WS Desselgem. “We waren inderdaad de betere ploeg. Door omstandigheden liep de score hoog op”, vertelt de 27-jarige Davy Dewever, woonachtig in Beveren-Leie. “Ingelmunster zag zijn keeper in de tweede helft uitvallen, waardoor een speler moest postvatten in doel bij een 1-3 stand. Het overwicht werd dan ook omgezet in nog vier extra doelpunten.”

“Momenteel zetten we een mooie reeks neer. Enkel tegen Stasegem moesten we in de laatste acht partijen onze meerdere herkennen. Dat is dan ook de sterkste ploeg van de reeks volgens mij. Ook in twee gelijke spelen tegen Anzegem en Hulste zat er meer in. Daar gaven we telkens een 2-0 uit handen. Hier moeten we toch volwassener in worden. We hebben heel wat jonge gasten in ons rangen met heel wat potentieel. Op sommige momenten zie je dat we nog die ervaring missen om de top te spelen. Maar we hebben nog tijd om te groeien.”

Dit weekend staat Avelgem B op het menu. “Dat dit geen hapklare brok zal worden toonden ze al de laatste weken”, gaat Davy verder. “Ze zitten in een heel goede flow, getuige hun 3-0 winst vorig weekend tegen Pittem, de tweede in de stand. Het zal dus een moeilijk klant worden, ondanks onze 3-0 winst op de eerste speeldag tegen hen. Voetballend is dit redelijk jonge team heel sterk. Ondertussen zijn ze al stukken gegroeid in de competitie. Het zal dus een heel andere wedstrijd zijn.”

“Als ploeg mogen we de top vijf ambiëren denk ik. Er is geen druk opgelegd. Op termijn moet de stap naar derde mogelijk zijn. Ikzelf? Ik werk vooral voor de ploeg, maar ik moet veel meer kunne tonen”.

Zaterdag 18 december om 19u30: Avelgem B – WS Desselgem.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier