Davy De fauw verkast van SV Zulte Waregem naar Club Brugge om vertrek Thomas Meunier op te vangen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De transfer van De fauw werd ons door bronnen dicht bij de speler bevestigd. De aanvoerder van Essevee legt vandaag medische testen af in Brugge. Bij Club moet hij Thomas Meunier vervangen die verhuist naar een vooralsnog onbekende club.

De overstap van De fauw, die op 8 juli 33 wordt, is vanuit Waregems standpunt opmerkelijk. Eind vorig jaar zette hij zijn handtekening onder een verlenging van zijn contract met twee seizoenen met optie op nog een extra seizoen aan de Gaverbeek. Hij had een mondeling akkoord met de club dat hij na zijn actieve carrière in de sportieve staf zou worden opgenomen. Vanmorgen meldde hij zich samen met de rest van de spelersgroep in het Regenboogstadion, want morgen staat de eerste veldtraining met het oog op het nieuwe seizoen op het programma.

Vanmiddag bereikte ons nieuws dat de transfer vanuit Brugs oogpunt perfect verklaarbaar maakt. Huidig rechtsachter Thomas Meunier verlaat het Jan Breydelstadion. Zijn nieuwe club is voorlopig onbekend. Meunier werd in 2011 door blauw-zwart weggeplukt bij Virton.

De fauw Opgeleid bij blauw-zwart

De fauw werd opgeleid door Club Brugge, maar brak er niet door en verhuisde naar de Nederlandse competitie. De rechtsachter debuteerde in het seizoen 2001-2002 bij Sparta Rotterdam. Na vijf seizoenen ruilde hij de Rotterdammers voor Roda JC. Sinds medio 2011 maakt hij de dienst uit bij Zulte Waregem, waar hij bijzonder geliefd was bij de supporters.

(TVW-foto RN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten