Dany Couvreur depanneert bij VK Dudzele (4B)

Dany Couvreur © Foto JPV
Redactie KW

Danny Couvreur, ontdekt door Fernand Boone, keepte quasi zijn hele leven in derde nationale bij Roeselare. Tot zijn 43ste verdedigde hij de netten van Eendracht Brugge. Nu is hij T1 bij VK Dudzele.

Dany Couvreur woont in Lichtervelde en rijdt meerdere keren per week naar Dudzele. Hij debuteerde op 3 december in Aartrijke. “Als trainer startte ik bij Daring Ruddervoorde. Koekelare, Kanegem, Aarsele, Jong Male, Zwevezele, Daring Brugge, weer Kanegem, waar we ons tot kampioen kroonden, en Dosko Beveren waren mijn volgende uitdagingen. Ik stapte er in de loop van het huidige seizoen op omdat ik problemen kende met de ingesteldheid. In Dudzele kende de groep me niet en aanvankelijk botste ik op wat weerstand, maar de spelers zijn vrienden. De sfeer kan niet beter.”

“Aanvankelijk botste ik op wat weerstand, maar nu zijn de spelers vrienden”

“De accommodatie vind ik optimaal: nieuwe kleedkamers, een kunstgrasveld en perfecte mogelijkheden om te oefenen. Vanaf het eerste moment kreeg ik veel steun van mijn hulptrainer Marco D’Hoore en van mijn afgevaardigde Kristof Calleeuw. Ex-T2 Marc Vandersteen neemt de keepers voor zijn rekening. Als de sportieve staf aan hetzelfde zeel trekt, doen de spelers dat ook. We zijn en blijven een middenmoter: te goed voor de onderste kolom en misschien net niet goed genoeg voor de top vijf. We beschikken over meer dan 30 spelers voor twee ploegen, maar op de oefensessies zie ik er amper 15. Sommigen zie je niet wegens studieredenen. Eens de blok voorbij delen ze doodleuk mee dat ze drie weken op skireis vertrekken. Daarmee moeten we leren leven in vierde provinciale.”

“Eerst studeren, dan op skireis, dat is vierde provinciale zeker?”

“We wonnen elf duels, waarvan tien tegen teams die achter ons gerangschikt staan. Mijn aanwezigheid in Dudzele begon via een pure vriendendienst voor Johnny Deryckere. De preses wil naar derde, ik ook. Gericht aankopen wordt nu onze eerste prioriteit. Namen plak ik er niet op, wel geef ik de transferverantwoordelijken posities mee”, besluit Dany Couvreur. (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.