Dante Blanckaert (KSV Diksmuide A – 1) wil bovenin blijven meedraaien: “Een gezonde toekomstvisie”

Dante Blanckaert. foto MG
Redactie KW

KSV Diksmuide liet een zeldzaam steekje vallen en kwam niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen rode lantaarn Zonnebeke. Dante Blanckaert blikt vooruit op de lastige verplaatsing naar Heestert.

“Het puntenverlies tegen Zonnebeke is een serieuze tegenvaller”, baalt Dante Blanckaert. “Zeker ook de manier waarop. Als je snel op voorsprong komt, denk je de match naar je toe te kunnen trekken, maar enerzijds door een paar frustrerende scheidsrechterlijke beslissingen en anderzijds door zelf de kansen te missen, lieten we toch twee punten liggen.”

Desalniettemin blijft KSVD knap derde staan. “Met 20 punten moeten we tevreden zijn, maar dat neemt niet weg dat het er zelfs nog iets meer konden zijn. Met deze jonge groep willen we gewoon zo hoog mogelijk mikken. Er is de ambitie om de komende seizoenen de stap naar de nationale reeksen te zetten, maar laat deze groep eerst nog maar wat rustig rijpen en op elkaar ingespeeld geraken. Er is hier een gezonde toekomstvisie.” De 24-jarige Adinkerkenaar is bezig aan zijn tweede seizoen in Diksmuide.

“Ik heb het hier naar mijn zin. Iedereen hangt goed aan elkaar en het is hier leuk spelen. Dit seizoen kwamen er nog een paar jongens bij waar ik vroeger al mee samen had gespeeld, dus dat is extra fijn. Persoonlijk was ik sterk aan het seizoen begonnen, maar door een lichte blessure liep het daarna even wat minder. De jongste drie matchen ben ik echter wel weer tevreden over mijn spelniveau.”

Heestert

Zondag maakt blauw-geel de verplaatsing naar Heestert, dat vier punten minder telt. “Vorig seizoen hebben we ook tegen Heestert gespeeld, maar ik denk dat hun elftal intussen sterk is gewijzigd. Het is dus moeilijk om hen in te schatten, maar zoals steeds zullen we moeten uitgaan van onze eigen sterkte. Hopelijk kunnen we zondag de kansen wel afmaken en blijven we bovenin meedraaien”, besluit de leerkracht LO.

(SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.