Danny Lavens verlaat straks in onderling overleg en na negen seizoenen Winkel Sport

Danny Lavens is bezig aan zijn laatste maanden als hoofdtrainer van Winkel Sport. De club en de oefenmeester vonden het tijd om een jongere kandidaat een kans te geven. De huidige T2 Jeffry Verhoeven staat daar met stip genoteerd. “Maar er is nog niks getekend.”

Hulptrainer Jeffry Verhoeven (rechts) met hoofdcoach Danny Lavens. Die eerste krijgt de kans de tweede op te volgen. © VDB

Negen seizoenen bij een ambitieuze club aan de slag blijven. Het is weinigen geven. Danny Lavens speelde het klaar. Eerst promoveerde hij van vierde naar derde klasse (de huidige tweede amateurklasse) en vorig seizoen speelde het team na een dijk van een seizoen kampioen in die tweede amateurklasse. Het niveau van eerste amateur blijkt dit seizoen net ietsje te hoog, maar niettemin kan Danny Lavens met tevredenheid terugblikken op zijn periode bij Winkel Sport. Let wel: die loopt pas op het einde van het seizoen af en club en trainer gaan in onderling overleg en goede verstandhouding straks uit elkaar.

Danny Lavens (rechts vooraan) aan het feest na de titel van vorig seizoen.
Danny Lavens (rechts vooraan) aan het feest na de titel van vorig seizoen.© VDB

Jeffry Verhoeven, die na het plotse vertrek door werkomstandigheden van Joe Verkest, zijn stek van T1 bij SK Oostnieuwkerke (derde amateur) inruilde voor die van T2 bij Winkel Sport, krijgt straks van Winkel Sport een voorstel. “Die gesprekken moeten nog opgestart worden, maar we willen Jeffry die kans graag geven,” oppert beheerraadslid Jan Bridelance.

Om die ploeg, die het met een iets teruggeschroefd budget zal moeten doen, samen te stellen naar volgend seizoen toe werd met Patrick Rotsaert al een sportief manager aangetrokken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.