Damme thuis de boot in tegen Sint-Gillis-Waas

Cedric Simoens mocht na 50 minuten gaan douchen na een tweede gele kaart. © JPV

SVV Damme ging met de billen bloot in eigen huis en liep ook nog tegen een overbodige rode kaart aan.

De eerste helft verliep gelijk opgaand en de defensies bleven heer en meester. Ook na de rust gaven Damme en Sint-Gillis elkaar geen duimbreed toe. Cedric Simoens, die net na het half uur al met geel werd bestraft, incasseerde zijn tweede karton na 50 minuten. Rood was terecht, maar totaal onnodig.

Een kwartier later opende Devos de score voor de gereputeerde gasten toen hij, na een collectieve aanval, afgezonderd voor goalie Dhondt opdoemde. Steven Van Hee kon ei zo na gelijk maken, maar zijn grondscherend schot zoefde centimeters voorlangs buiten. Met ingang van het slotkwartier verdubbelde Chergui de bezoekende voorsprong met een verschroeiende pegel in de korte hoek. Dat De Schryver, diep in blessuretijd, de 0-3 eindscore vastlegde via de stip was enkel nog voer voor de statistieken. Toen waren de gasten al lang zeker van de volle buit.

Damme maakt zich nu op voor de trip naar Menen. De grensploeg heeft zijn start niet gemist en staat op stek twee met zeven op negen.