Damien Marcq (Zulte Waregem) is enkel voor derby tegen KV Kortrijk geschorst

Zulte Waregem kan enkel in de derby van vrijdagavond tegen KV Kortrijk geen beroep doen op Damien Marcq. De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legde de Franse middenvelder vrijdag slechts één speeldag schorsing en 1.000 euro boete op, in plaats van de initiële drie speeldagen, waarvan één met uitstel, en 2.500 euro boete.

Damien Marcq kwam zich voor de tweede keer deze week verantwoorden. © BELGA

Marcq kwam zich voor de tweede keer deze week verantwoorden voor zijn rode kaart van afgelopen weekend. In eerste aanleg kreeg hij drie speeldagen schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Zulte Waregem tekende echter beroep aan en haalt zijn gram.

De middenvelder van Essevee moest uitleg komen geven over de trap die hij gaf in de onderbuik van Antwerp-speler Bolingi. Marcq verklaarde dat hij zijn tegenstrever niet had zien komen en dus niet de intentie had om hem te kwetsen. Bovendien raakte Marcq eerst de bal en beschikt hij over een quasi blanco strafregister. Volgens de Geschillencommissie Hoger Beroep was de uitsluiting voor die tussenkomst voldoende geweest, maar moest er omwille van Marcqs gedrag na de rode kaart alsnog een sanctie volgen.

Volgens scheidsrechter Boucaut gaf Marcq immers geen gehoor aan zijn uitsluiting, maar dat acht de Geschillencommissie Hoger Beroep niet bewezen. Ook in de neutrale zone zou Marcq op dreigende wijze hebben aangedrongen om de VAR in te schakelen.

“Ongeacht of dat op een agressieve of beledigende manier gebeurd is: het is nooit passend om verantwoording te eisen van een scheidsrechter. De speler gaf ter zitting toe dat hij dit niet had moeten doen en betuigde ook zijn spijt“, luidt het vonnis.

De schorsing gaat in vanaf vrijdag, waardoor Marcq niet kan deelnemen aan de derby tegen KV Kortrijk, om 20.30 uur in het Regenboogstadion van Zulte Waregem.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.