Dames KSV Rumbeke pakken de titel

De dames van Rumbeke verloren nog niet dit seizoen en zijn verdiend kampioen. © foto Kurt Maddens

In derde provinciale verzekerden de Rumbeekse dames zich zondag van de titel en de bijhorende promotie.

Na een 0-3-zege op het veld van KVK Avelgem C mochten de dames van KSV Rumbeke zondag iets voor 18 uur de champagne ontkurken. Al na drie minuten spelen bracht Delfien Depoortere haar ploeg op voorsprong en vlak voor de rust verdubbelde kapitein Lize Devos vanop de stip. De titel was dus zo goed als binnen en in de tweede helft viel nog de 0-3 na een owngoal van de thuisploeg.

Met nog vier matchen te gaan telt Rumbeke – dat buiten een gelijkspel tegen Egem alle andere matchen won – 16 punten voorsprong op eerste achtervolger SK Staden. De kloof is dus niet meer te overbruggen. Zo mogen de troepen van trainer Carlo Lanssens zich opmaken voor de promotie naar tweede provinciale. (SM)