Dames KSV Bredene zeker van promotie naar eerste provinciale

"Het wordt een totaal nieuwe ervaring in eerste provinciale", stelt Alaia Chaffart.
Redactie KW

Ook bij de dames loopt de competitie stilaan op zijn einde. Met nog twee wedstrijden te spelen tegen Harelbeke en Leffinge zijn de dames van KSV Bredene A al zeker van hun tweede plaats. Harelbeke is kampioen.

Alaia Chaffart (15) is blij met de tweede plaats, maar toch had ze gehoopt om kampioen te worden met haar ploeg. “Begrijp me niet verkeerd hé, we zijn blij met die tweede plaats”, vertelt Alaia. “Toch had ik persoonlijk liever op de eerste plaats gestaan. Ik weet dat we als ploeg de kwaliteiten hebben om kampioen te worden in tweede provinciale. We kenden eigenlijk wel een goed seizoen. We wonnen sommige wedstrijden met het grootste gemak. Hier en daar verloren we wel domme punten. We konden zelfs de wedstrijd tegen Harelbeke gewonnen hebben. Eigenlijk verloren we die wedstrijd al in het eerste kwartier, het stond dan al 3-0. De rest van de wedstrijd speelden we erg goed maar als je een 3-0-achterstand op moet halen, weet je dat het moeilijk wordt. Voor mij is dat een beetje teleurstellend.”

“Hoe dan ook, we stijgen volgend seizoen naar eerste provinciale. Het wordt een totaal nieuwe ervaring. Eindelijk kunnen we ons meten met betere ploegen. We gaan in eerste provinciale ook veel meer bij leren. Zeker ikzelf, aangezien ik nog erg jong ben. De concurrentie om bovenin de rangschikking mee te draaien zal veel groter zijn. Daar kijk ik wel naar uit. Ondertussen werden al enkele transfers gerealiseerd naar volgend seizoen toe. Ik blij hier dan ook voetballen, want ik voel me hier goed. Op de uitreiking van de Golden Palace Ball kwam de coach van de Red Flames naar me toe en zei me dat hij mijn naam genoteerd had en dat hij me zou contacteren. Ik hoop dat hij dat ook doet, want ik ben ambitieus. Ik blijf hard werken aan mijn toekomst. Wie weet, zit er later een buitenlands contract in.”

“Nu komt Bredene op de eerste plaats. We zien wel waar we dan eindigen. Tijdens de zomerstop duik ik geregeld de fitness in om wat kracht bij te trainen. Ik merk dat ik nog te gemakkelijk weg geduwd wordt. Hoe dan ook… er komen nog twee wedstrijden aan. We willen ze allebei winnen”, besluit Alaia strijdvaardig.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.