Dames KDC Ruddervoorde willen zich herpakken na pak rammel

Flore Tavernier: "Het was een match om snel te vergeten." © Foto Coghe
Redactie KW

De dames van KDC Ruddervoorde incasseerden een zware 12-0-nederlaag tegen Club Brugge Vrouwen. Desondanks mogen de dames voorlopig terugblikken op een puik seizoen.

“We lieten misschien hier en daar wat puntjes liggen, maar aan de andere kant hebben we dan gestunt tegen bijvoorbeeld Gent en Sinaai”, zegt kapitein Flore Tavernier. “Tegen Gent hebben we de switch gemaakt. Tussen eerste provinciale en tweede nationale zit een wereld van verschil. In het begin hadden we alle moeilijke ploegen, vandaar dat we niet veel punten haalden. Tegen Gent hebben we bewezen dat we ook andere ploegen aankunnen.”

“We zullen wat versterking nodig hebben voor volgend seizoen”

“Ook in de heenwedstrijd tegen Club Brugge hebben we hen zeker geen cadeau gedaan. We hebben het hen zo moeilijk mogelijk gemaakt. Maar het 12-0-verlies is een zware domper. Ze waren nog sterker dan in de heenronde. Een match om snel te vergeten dus. Nu moeten we alleen een vuist maken, onze rug rechten en ons herpakken tegen Egem. Voor volgend seizoen zullen we voor wat versterking zorgen. We zullen de ploeg wat uitbreiden omdat we nu toch wel met een erg smalle kern zitten. Zodra er geblesseerden zijn, komen we in moeilijkheden. We hebben wel nog onze tweede ploeg om op terug te vallen, maar het zal toch beter zijn als er wat speelsters bijkomen”, besluit de 24-jarige speelster. (JV)