Daan Debouver (FC Gullegem) is de EOTS-speler van de maand oktober

Daan Debouver toont zich een middenvelder met vista én scorend vermogen. © VDB
Wouter Vander Stricht

Daan Debouver (24) werd door de bezoekers van deze site verkozen tot EOTS-speler van de maand. De aanvallende middenvelder van FC Gullegem haalde bijna de helft van de stemmen.

Iedere maand kiest de EOTS-jury een ploeg van de maand uit spelers van eerste provinciale, derde en tweede amateurklasse. Uit dat elftal kunnen de bezoekers van kw.be/eots ook hun speler van de maand kiezen. En dat dit referendum aanslaat en aan naambekendheid wint, bewijst de cijfers. Ruim 9.000 (!) stemmen werden uitgebracht.

Nathaniël Lagrou (KSKV Zwevezele) – EOTS-speler van de maand september – kent zijn opvolger. Daan Debouver (FC Gullegem) is de gelukkige, hij haalde het voor rechtsachter Michiel Clynck (KFC Mandel United, 40 procent van de stemmen) en Jens Pante (E. Wervik, zeven procent). Zelf totaliseerde Debouver 47 procent van de stemmen.

Tieltenaar Daan Debouver, die zichzelf het liefst op de ’10’ ziet spelen, is de zoon van oud-voetballer Martin Debouver.

Daan Debouver is hier op de huid gezeten door Ruben Ketels in de derby op het veld van RC Harelbeke.
Daan Debouver is hier op de huid gezeten door Ruben Ketels in de derby op het veld van RC Harelbeke.© VDB

Proficiat Daan, een heuse campagne opgezet op de sociale media ? Je haalt bijna de helft van de ruim 9.000 stemmen.

“Dat heb ik alleszins niet zelf gedaan. Ik heb het wel gedeeld op Facebook, maar het zijn enkele vrienden van mij, maar vooral onze materiaalman ‘Bramme’ bij FC Gullegem die er zich achter hebben gezet. De credits gaan hiervoor dan ook naar hem.”

Maar je moest je uiteraard zelf eerst in het EOTS-elftal van de maand voetballen.

“Als je onze snertmatch van vorige week op Sint-Niklaas even vergeet, doen we het ook niet slecht als team. Ook over mijn eigen prestaties ben ik vrij tevreden. Ik pikte al mijn doelpuntjes (zes, red. ) mee en die leveren ook punten op. Dat is het belangrijkste, we zijn in een sterke reeks mooi mee in de linkerkolom. Dit weekend bekampen we thuis Winkel Sport, weer een wedstrijd om naar uit te kijken.”

Daan Debouver bij de spelersvoorstelling van FC Gullegem.
Daan Debouver bij de spelersvoorstelling van FC Gullegem.© VDB

Je bent aan je eerste seizoen toe bij FC Gullegem, waar kreeg je je jeugdopleiding.

“Ik begon te voetballen bij VV Tielt. Na twee jaar kwam Lorenzo Staelens er me al weghalen en ging het naar Moeskroen, na drie jaar bij Excel voetbalde ik tien seizoenen bij Club Brugge. Daar werd ik zelfs even bij de A-kern gehaald door Michel Preud’homme. Vervolgens ging het naar RC Mechelen, daar speelde ik de 1/8 finale van de beker van België nadat we Genk in eigen huis gingen uitschakelen. In die achtste finale gingen we er uit tegen Anderlecht. Ik tekende daarna een tweejarig contract bij SK Deinze, maar daar kende ik heel wat blessureleed. Bij Deinze leerde ik ook Pascal De Vreese kennen, die daar de beloften onder zijn hoede had. Ondertussen ben ik ook afgestudeerd en werk ik als projectleider bij Maes en Coucke in Denteregem.”

Kende je EOTS ?

“Ik speelde de vorige drie seizoenen buiten de provincie, de End of the Season-party was me niet echt bekend. Maar ik hoorde er al goede dingen over.”

Je wint – net als Nathaniël Lagrou – als speler van de maand ook twee tickets voor de EOTS-party op zondag 29 april 2018 in het Fabriekspand in Roeselare.

“Tof, de datum staat al aangestipt in mijn agenda.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.