Daan Debeuf wil met VV Tielt goede reeks niet gestuit zien

Daan Debeuf heeft bijgetekend bij VV Tielt. (Foto Bart) © Daan Debeuf heeft bijgetekend bij VV Tielt. (Foto Bart)
Redactie KW

VV Tielt kon genieten van een vrij weekend. Komende zondag wacht de moeilijke verplaatsing naar ploeg in vorm KSV De Ruiter, dat op een gedeelde vierde plaats staat met 42 punten.

“Voor ons is het jammer dat het een vrij weekend was”, opent de 27-jarige Daan Debeuf. “We hadden net een 6 op 6 neergezet en zaten in de goede flow. Dan wil je zo snel mogelijk terug hervatten. Aan de andere kant is een vrij weekend altijd wel eens leuk meegenomen.”

Eindronde binnen bereik

Zondag wacht de moeilijke verplaatsing naar ploeg in vorm KSV De Ruiter. “De Ruiter is aan een prima reeks bezig en vindt vrij vlot de weg naar doel, zo scoorde het maar liefst 13 keer in de jongste twee wedstrijden. We zijn dus gewaarschuwd. Willen we de eindronde, dan doen we er best aan iets mee te pakken bij De Ruiter.”

“Voor het seizoen werd een rustig jaar vooropgesteld met een plaats in de linkerhelft. Maar als je op vijf matchen van het einde nog in de running bent voor de eindronde dan wil je dat uiteraard heel graag meenemen. Er zitten heel wat ploegen die aan elkaar gewaagd zijn, dat zie je ook in de rangschikking waar vier ploegen met 42 punten staan: VV Tielt, KSV De Ruiter, KSV Jabbeke en SVV Damme. Naar alle waarschijnlijkheid zal de titel naar KFC Meulebeke gaan. Met een voorsprong van acht punten zullen ze dat niet meer prijsgeven.”

“De overstap van KSV Pittem naar een reeks hoger heb ik goed verteerd”

In mijn eerste jaar bij VV Tielt heb ik het alvast naar mijn zin, ik tekende ook al bij. We hebben een goede groep en de sfeer is prima. Voor volgend seizoen blijft ook bijna de hele kern samen. De overstap van mijn vorige ploeg KSV Pittem uit derde provinciale naar een reeks hoger heb ik goed verteerd. Vorig jaar met Pittem speelden we een goed seizoen, maar bijna de hele ploeg viel uit elkaar, waardoor ik ook uitkeek naar een nieuwe ploeg. Tielt gaf me deze kans en daar ben ik hen dankbaar voor.”

Verschillen zijn klein

“Na zondag wachten ons nog ploegen die achter ons staan in de rangschikking. Uiteraard is dat geen zekerheid op puntengewin. Er zijn nog 15 punten te verdienen en we gaan proberen er zoveel mogelijk te verzamelen. We zullen het week per week bekijken. Want tussen de tweede plaats van KSV Diksmuide en de zevende plaats van SVV Damme zijn slecht vijf punten verschil. Er kan dus nog heel wat gebeuren in deze reeks.”

(MD)

Zondag 18 maart om 15 uur: KSV De Ruiter Roeselare – VV Tielt