Daags na bekertriomf opnieuw “werkendag” voor spelers van Knokke FC

Enorme vreugde bij de spelers van Knokke FC nadat ze Standard uitschakelden in de beker. © (Foto: TL)
Redactie KW

Een grafisch tekenaar, een carrossier en een logistiek medewerker. Allemaal gaven ze woensdagavond het beste van zichzelf op het veld. En donderdag op het werk.

Woensdagavond even grootmacht Standard Luik uit de Croky Cup knikkeren, maar donderdagmorgen gewoon terug naar de orde van de dag: werken. De ene al met kleinere oogjes dan de andere, maar dat was wel degelijk de harde realiteit voor de voetballers van Knokke FC. “Hoe geweldig die wedstrijd ook was. Er moet nu eenmaal gewerkt worden“, zegt matchwinnaar en technisch tekenaar bij een bouwbedrijf Aaron Dhondt (22). “Al vind ik het niet erg dat het vandaag geen al te zwaar werk is (lacht).”

Dat heet dan een voetbalsprookje. Knokke speelt in de eerste amateur klasse (vroeger derde klasse, red.) en staat daar laatste. Een hapklare brok voor een eersteklasser als Standard, zou je denken. Maar niets was minder waar. Want de blauw-witten gingen in Luik met 1-2 winnen en bekeren nog een ronde verder. Het was Aaron Dhondt die beide Knokse treffers voor zijn rekening kreeg. Al was dat er officieel maar één. “De eerste werd als een owngoal van een verdediger van Standard geacteerd”, zegt hij. “Maar ik raak die bal wel degelijk. Of ik ze allebei maakte? Ja, ik vind toch echt van wel (lacht).”

Feest tijdens busrit naar Knokke

Aaron zat net als de meeste van zijn ploegmakkers gisteren de hele dag achter zijn bureau. Niet evident, want tijdens de lange busrit vloeide het nodige bier om de overwinning te vieren. Ook Alessio Staelens (24) – zoon van Gouden Schoen-winnaar Lorenzo – kon maar enkele uurtjes slapen vooraleer zijn wekker afliep. Hij werkt als logistiek medewerker bij Bond Moyson en werd ‘s morgens op het werk verwacht. “Het was drie uur toen we in Knokke arriveerden en ik moest om 6 uur al op“, zegt hij. “Maar goed, na zo’n historische overwinning kan dat wel eens. Op de bus werd er natuurlijk gefeest. We hadden enkele bakken bier mee en de muziek klonk luid.”

Toen ik na de wedstrijd in de kleedkamer kwam, was mijn gsm bijna ontploft.

Enkele jongere spelers – nog studenten – zetten het feest na de aankomst in Knokke wel nog verder. Zij trokken met z’n vieren naar Gent en doken er het nachtleven in. Verdediger en gelegenheidskapitein Ruben Vanraefelghem (25) was er geen van. Hij is carrossier bij Carrosserie Schmidt in Roksem en werd gistermorgen verwacht. “Al was dat wel iets later dan normaal. Mijn baas had er gelukkig rekening mee gehouden. Ik moest dan ook pas om 9.30 uur beginnen.”

Ruben Vanraefelghem werd door de Sporza-commentator bewierookt voor zijn prestatie.
Ruben Vanraefelghem werd door de Sporza-commentator bewierookt voor zijn prestatie.© (Foto TL)

Ruben speelt al vijf jaar in Knokke en werd door de Sporza-commentator bewierookt voor zijn prestatie. “Ik heb het ook gehoord, ja”, zegt hij bescheiden. “Ik voelde me uiteraard wel heel goed. En toen ik na de wedstrijd in de kleedkamer kwam, was mijn gsm bijna ontploft. Dan weet je wel dat het niet slecht geweest is (lacht).”

(tl)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier