Crisis bij KV Oostende nog groter na nieuwe nederlaag

Yves Vanderhaeghe zag al beterschap, maar het nieuwe puntenverlies komt als een mokerslag aan © BELGA
Olivier Volckaert

Neen, de crisis is nog niet gedaan bij KV Oostende. Het speelde een behoorlijke partij in eigen huis tegen Antwerp, maar in een dolle slotfase was Antwerp net iets beter bij schot: 3-4. KV Oostende is nog steeds puntenloos.

Goed nieuws voor de match voor Yves Vanderhaeghe. Hij recupereerde heel wat offensieve slagkracht en balvastheid met Frank Berrier en Knowledge Musona, beiden terug uit blessure. Vanderhaeghe verraste ook door zijn nieuwe linksachter Aleksandar Bjelica, nog maar net overgekomen van KV Mechelen, direct in de basis te droppen. Bij Antwerp was nieuwkomer Jelle Van Damme (ziek) de grote afwezige.

KV Oostende nam meteen het initiatief en Antwerp-goalie Sinan Bolat moest attent zijn op pogingen van Berrier en Musona. In de 36ste minuut kreeg KVO een penalty toen Fernando Canesin tegen de vlakte ging. Bolat deed Berrier nog even twijfelen, maar de Fransman bleef koel en legde beheerst binnen met een panenka: 1-0, meteen de eerste goal van KV Oostende dit seizoen in eigen huis en ook de eerste voorsprong voor KVO dit seizoen.

De tweede helft begon rampzalig voor KV Oostende. In de 53ste minuut legde Ivo Rodrigues de 1-1 overhoeks binnen. Oostende liet echter niet begaan en ging op zoek naar de zege. Het drukte Antwerp terug op de eigen helft, maar Musona en Gano misten de kansen. De kustploeg kreeg het deksel op de neus toen eerst Matheus Borges Domingues kon scoren uit een corner en toen Stallone Limbombe de Oostendse defensie te slim af was en voor de 1-3 zorgde. KVO uitgeteld in twee dolle minuten. Voor de Antwerpfans het sein om “het is weer Couckenbak” te zingen. KVO veerde echter weer recht toen Zinho Gano de 2-3 scoorde en voor hoop zorgde. Die was van korte duur. Met zijn tweede van de avond zorgde Ivo Rodrigues voor de 2-4 en de beslissing. De 3-4 van invaller Ibrahima Conté was het laatste wapenfeit van de partij.

KV Oostende blijft ook na vijf matchen puntenloos achter en zit nu in een diepe crisis. Het gonst ook van de geruchten: Proto (Olympiakos), Lombaerts (ongelukkig), Musona en Siani zouden deze week wel nog eens kunnen vertrekken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.