Corona treft nu ook KFC Heist

Sportief verantwoordelijke Philip Van Eeghem. © JPV
Redactie KW

Voorlopig blijft de eerste ploeg van KFC Heist (2A) bespaard van de corona-ellende. De thuiswedstrijd tegen SVD Kortemark, op zaterdagavond 26 september, gaat dus gewoon door. Twee spelers van de B-ploeg, die uitkomt in vierde provinciale, testten wel onlangs positief, net als hun T2, en eveneens twee spelers van de reserven.

Sportief verantwoordelijke Philip Van Eeghem bewaart zijn kalmte. “We hebben onmiddellijk de contact tracing zijn werk laten doen en alle spelers van de beide ploegen, maar ook van de U15 laten testen. De jongens van de U15 worden immers getraind door de assistent-coach van de B-ploeg.

Tot op heden blijft het bij die vijf positieve gevallen. Alle anderen testten negatief. Ze gaan nu allemaal tien dagen in quarantaine, waarna een tweede test volgt. Natuurlijk is dat niet leuk, we gaan nog meer veiligheden toepassen en meerdere kleedkamers gebruiken zodat de bubbels kleiner worden. De B-ploeg speelt zondag 27 september alvast niet in Doomkerke, de reserven zien hun duel tegen Ruddervoorde ook uitgesteld.”

“We kunnen niet meer doen dan alle regels volgen en laten veiligheid boven alles primeren. Hopelijk blijft het bij deze vijf leden maar we werden met de neus op de feiten gedrukt. Hoezeer je ook je best doet, iedereen kan dit virus oplopen”, besluit Philip Van Eeghem. (PJV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier