https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Corona steekt stokje voor ontmoeting tussen België en Azerbeidzjan

Bron: Belga

De kwalificatiewedstrijd van de Belgische U17 tegen Azerbeidzjan is uitgesteld omwille van corona. De partij zou normaal gezien zaterdag in de vooravond (18u) plaatsvinden in Tubeke. Met dat nieuws kwam de Belgische Voetbalbond (KBVB) op zijn website naar buiten.

Woensdag trapten de Belgische jongens de eerste fase van hun kwalificatiecampagne op weg naar het EK 2022 in Israël af met een valse noot tegen Luxemburg, na een late tegengoal (0-1). Luxemburg pakte zaterdagmiddag een punt tegen Noorwegen (2-2) na halverwege op een dubbele achterstand gestaan te hebben. De beloftevolle Antonio Nusa, die in de afgelopen zomermercato neerstreek bij Club Brugge, tekende met een penaltydoelpunt voor de 2-0.

Luxemburg prijkt voorlopig aan de leiding in Groep 3 met 4/6, Noorwegen volgt met een punt uit een wedstrijd. Zij zagen hun opener tegen Azerbeidzjan eveneens uitgesteld worden.

De derde en laatste groepswedstrijd van de Rode Duivels onder 17 jaar, tegen Noorwegen, staat volgende week dinsdag om 16u geprogrammeerd. De eerste twee uit de groep gaan door naar de volgende kwalificatiefase. Ook de beste nummers drie maken nog kans om door te stoten. Alle wedstrijden in Groep 3 worden overigens afgewerkt in Tubeke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.