Corona blijft toeslaan bij Mandel United: wedstrijd tegen KSV Roeselare is uitgesteld

Bij de A-kern van Mandel United is een coronabesmetting vastgesteld en daardoor wordt de wedstrijd van komende zaterdag tegen KSV Roeselare niet gespeeld. “We kregen de melding van de voetbalbond dat spelen niet toegestaan is”, zegt beheerraadslid Mario David.

Het zal bijna half oktober zijn als KFC Mandel United de competitie kan starten. © VDB

De beloften van Mandel United zagen vorig weekend hun wedstrijd afgelast worden omdat de spelers in quarantaine moesten nadat een ploeggenoot besmet bleek. Ondertussen werden alle beloften die met de met de besmette speler in contact kwamen getest en die tests bleken allen negatief.

Zelf kon het eerste elftal van Mandel United afgelopen weekend niet spelen tegen KFC Dessel Sport omdat er een besmetting was in de spelerskern van de Antwerpse club.

Inhaalwedstrijden

Maar nu is ook bij de A-kern van Mandel United een positieve test afgelegd. “Het gaat om een speler die geen symptomen vertoont, maar die wel in contact was geweest met iemand met corona. Hij moest zich dus laten testen en ook hij bleek besmet met Covid-19. Nu ondergaan na de incubatieperiode alle onze A-kernspelers een test en het resultaat daarvan zal pas zondag bekend zijn. En normaal moesten we zaterdagavond thuis tegen KSV Roeselare spelen, als die hun eigen problemen krijgen opgelost. We hebben onze situatie nu kenbaar gemaakt aan de bond en daar besliste men de wedstrijd uit te stellen”, aldus Mario David.Mandel United dit weekend niet mag spelen, moeten er al twee wedstrijden ingehaald worden.

Mandel United moet nu al twee wedstrijden inhalen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.